• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brodryjskie dyskusje...
> Grenin człowieku weź miej odwagę wziąć odpowiedzialność za swoje słowa.

Grutinek niestety nie ma odwagi.

> a nie samozwańczych działań.

Akurat, Grutinku, jedyną osobą, która prowadzi samozwańcze działania jesteś ty. Gdybyś miał chociaż odrobinę honoru, to byś zwrócił się do mnie z prośbą o uregulowanie kwestii legalności brodryjskich władz, a nie zakładał kolejne jojonacje.
Ja jestem najbardziej umiłowanym przywódcą spośród Was wszystkich.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> Ja jestem najbardziej umiłowanym przywódcą spośród Was wszystkich.

To nie ulega jakimkolwiek wątpliwością.

Aha, jeszcze dodam, Grutinie, że z szacunku do moich działań na rzecz Brodrii, tytuł Ukochanego Przywódcy należy mi się jak nikomu innemu. Gdyby nie ja i nie moje działania w latach 2016-2018 (byłem i wciąż jestem osobą, która we współczesnej brodryjskiej historii rządziła tym krajem najdłużej), to nie miałbyś dzisiaj do czego wracać.

W tamtych czasach nie brakowało sytuacji, kiedy sam musiałem chronić Brodrii przed upadkiem. Niestety ze strony takich zdradzieckich mord, jak np. tow. Pawłow nie miałem żadnego wsparcia w trudnych chwilach. Te osoby tylko wymagały i nie oferowały niczego w zamian. Polecam ci się nad tym zastanowić (patrz niedawne bunty Pawłowa). Jeżeli chcesz możemy kiedyś porozmawiać o brodryjskiej historii. Z chęcią podzielę się swoimi wspomnieniami.
"Kocham cie Ametyście,
Lwie ciało i Twe lica -
Celem są oków narodu."
~List wyslany do Prezydenta przez pewnego obywatela.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Ty Iwanie chroniłeś państwo przed upadkiem? To ja mam gorszą robotę, bo muszę chronić je przed Tobą.
Brodria nie upadnie, bo wygrała zgoda.
Дмитрий Сергеевич Медведов

Nie wiem w czym mogę wam zaszkodzić, jeżeli chcę, aby Brodrią rządziły legalne władze. Swarzewski naprawdę wam wyprał mózgi tą swoją gadaniną.

Tak. Chroniłem wiele razy. Ciebie wtedy nie było. Uciekłeś, jak upadła pierwsza Federacja Brodryjska, więc nie masz prawa komentować moich działań.
>nie masz prawa komentować moich działań.

Ma, bo jest wolność słowa. A to że ich nie widział... To już inna sprawa.
Stoję na straży przekonania, że Brodria pod przywództwem prez. Grenina jest jedyną legalną. Niemniej jednak dialog zawsze można prowadzić (i sama taki prowadziłam kiedyś z Iwanem za pośrednictwem Brodrii).

Na marginesie dodam, że przysposobienie Iwana Pietrowa do Rodu Dostojewskich (co zapewniło mu koronę i późniejsze argumenty względem ''praw'' do Brodrii) odbyło się przy wyraźnym sprzeciwie rodowego Senioratu... W mojej opinii, jako współzałożycielki i Seniorki Rodu i Carstwa, było bezprawne. Niestety, Mikołaj Patryk wówczas nie posłuchał moich racji.
Wydzieliłem do odrębnego tematu, bo to już niewiele miało wspólnego z "Wieściami z zagranicy" - możecie sobie tutaj dyskutować dalej.
> Stoję na straży przekonania, że Brodria pod przywództwem prez. Grenina jest jedyną legalną.

Na jakiej podstawie? Grutin przez napisanie sobie w konstytucji (której projekt jest swoją drogą strasznym potworem), że jego grutinobrodria jest "kontynuatorem Pierwszej Federacji Brodryjskiej jak i Carstwa Brodryjskiego." niestety nie zyska sobie legalnego statusu.

> odbyło się przy wyraźnym sprzeciwie rodowego Senioratu...

Na twoją niekorzyść nie miało to żadnego znaczenia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości