• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Wniosek o wybór członka RR z ramenia DB
Wysokie Zgromadzenie,

z uwagi na fakt, że właściwe organy Dżamahiriji Bialeńskiej nie dokonały wyboru członka Rady Republiki w wyznaczonym terminie działając na podstawie artykułu siódmego Ustawy - Ordynacji Wyborczej zwracam się do Wysokiego Zgromadzenia z wnioskiem o dokonanie rzeczonego wyboru.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No dobrz. Wyznaczam 3 dniowy termin na zgłaszanie kandydatów.
Zgłaszam ʿĀliję zawdżat Akrypę.

Z mojej strony deklaruję, że oczywiście pokieruję się w tym przypadków wolą wyborców z Dżamahiriji, ale proponuję następujące rozwiązanie:

1. Jeżeli Alija wyraża wolę pozostania w Radzie to ja będę zwolennikiem tego rozwiązania z uwagi na jej dobrą pracę w trakcie poprzedniej kadencji.
2. Równie naturalną kandydatką wydaje mi się Akrypa, której tak samo bez większych wątpliwości jestem gotów udzielić swojego poparcia.
3. W przypadku, gdy żadna "rodowita" dżamahirija nie wyrazi woli ubiegania się o urząd proponuję powierzenie go Joahimowi.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

> ale proponuję następujące rozwiązanie

Powoli z miejsca dla członka Dżamahiriji się robi specjalne gwarantowane miejsce dla mnie, lmao.

Szczerze mówiąc, zasiadanie w Radzie mi nie przeszkadza, roboty za dużo tam nie ma, a najtrudniejszą rzeczą tam jest rozumienie przepełnionych prawniczym slangiem wypowiedzi tow. Medycejskiego. Z drugiej strony, tow. Ribertrop jest obiecującym młodym obywatelem, więc gdyby chciał, chętnie oddałabym (chociażby na próbę) mu swoje miejsce w RR.
Jeśli Joahim na to pójdzie to jak najbardziej go poprę.
Ametyst Faradobus

E, ja się nie upieram. Zresztą, wolę swoją robotę w Zgromadzeniu w kit że zaraz wybory i mogą mi ją zabrać.
Cytat:a najtrudniejszą rzeczą tam jest rozumienie przepełnionych prawniczym slangiem wypowiedzi tow. Medycejskiego

Na tym polega cała frajda.

> E, ja się nie upieram.

Nie pytałam się, czy się upieracie, tylko czy chcecie. Y/N?
Nie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości