• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o nadanie drugiego lenna
Drogi Konduktorze, Groźny Lwie, Przyjacielu Wszystkich Dzieci, Wielki Językoznawco,

wnoszę o nadanie mi drugiego lenna. Wszystkie niezbędne dane znajdują się poniżej:

Cytat:1. Nazwa lenna: Sateda
2. Liczba folwarków: 15 (zostaną przeniesione z Anatolii Brodryjskiej)
3. Gwardia lenna: Obrona Terytorialna
4. Tytuł alternatywny: Mer, nazwa alternatywna lenna od tytułu: kanton
5. Miasta lenne: Marlboro

Mapka z propozycją ulokowania lenna.

Kłaniam się i z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie wniosku,
(-) Ian Peterson
Z uwagi na to, że proponowane granice lenna obejmują m.in. spory ośrodek jakim jest miasto Rzeszy Malboro, które w razie nadania lenna stanie się miastem lennym, na wniosek Lwa Wolnogradu pozwolę sobie wyznaczyć 24 godziny na zgłaszanie ewentualnych uwag.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nawiązując do dyskusji w Sejmie Rzeszy, która dotyczy tworzenia "stanów" proponuję by Ian Peterson został Burmistrzem Marlboro (jako wolnego miasta), a same granice jego nowego lenna nie obejmowałyby okolic Marlboro. Za teren Marlboro można by uznać dwa małe kwadraty (5 i 6-ty od lewej w górnym rzędzie), a pozostałość za teren lenna.

Gdy zakończymy w Sejmie sprawę łączenia takich struktur to powstanie w tym miejscu "stan" zarządzany przez Iana.
Brzmi to całkiem ciekawie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Nie jestem wielkim zwolennikiem włączania istniejących miejscowości w granice lenna, ale z drugiej strony trochę ich jest, a spora część właściwie leży odłogiem. W sumie jeśli ktoś zadeklaruje aktywność, to czemu nie... Jedyne ryzyko jest takie, że ktoś taki nagle zniknie i jeśli reszta będzie chciała rozwijać dany ośrodek, to nie będzie miała za bardzo jak, aż do czasu likwidacji lenna. Istnieje tu zatem pewne ryzyko, ale może warto je podjąć. Pozostawiam to rozwadze Lwa i Prezydenta.

[/url]
Cytat:[url=http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=1450&pid=22337#pid22337]Nawiązując do dyskusji w Sejmie Rzeszy, która dotyczy tworzenia "stanów" proponuję by Ian Peterson został Burmistrzem Marlboro (jako wolnego miasta), a same granice jego nowego lenna nie obejmowałyby okolic Marlboro. Za teren Marlboro można by uznać dwa małe kwadraty (5 i 6-ty od lewej w górnym rzędzie), a pozostałość za teren lenna.

W zasadzie jest to ciekawa koncepcja... 

Zgadzam się też z Karolem. Z tą aktywnością różnie bywa. Dla dobra ogólnego może rzeczywiście lepiej będzie wydzielić Marlboro z lenna i zrobić z niego wolne miasto, którym będę zarządzać jako burmistrz.
To z mojej strony taka propozycja granic lenna oraz wolnego miasta:

https://i.ibb.co/61JJH0w/obraz.png

Zastanawiam się tylko czy nazwa Sateda nie będzie się myliła z miastem, którego nie obejmuje? Z drugiej strony jest przecież stan Waszyngton leżący na drugim końcu Stanów niż miasto Waszyngton.
Ametyst Faradobus

Cytat:To z mojej strony taka propozycja granic lenna oraz wolnego miasta:

Хай будзе.

Cytat:Zastanawiam się tylko czy nazwa Sateda nie będzie się myliła z miastem, którego nie obejmuje? Z drugiej strony jest przecież stan Waszyngton leżący na drugim końcu Stanów niż miasto Waszyngton.

Nazwę brałem od rzeki, która będzie przepływać przez lenno. Moim zdaniem zbieżność nazw nie będzie stanowić problemu.
A zależy Ci aby mieć ziemie po obydwu jej stronach? Bo uznałem, że bieg rzeki to dosyć fajna i oczywista granica tworząca ciekawy kształt.
Ametyst Faradobus

Rzeka po obydwu stronach lenna na pewno będzie lepszym uzasadnieniem dla jego nazwy. Big Grin

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości