• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Drodzy!

Cieszę się, że śledzicie wydarzenia w Księstwie i komentujecie je! Dowodzi to bowiem, że Księstwo żyje i wciąż jest teatrem wydarzeń, które śledzi z zainteresowaniem cały Pollin. Cieszy mnie też, że ludność Bialenii - nie jakiejś tam Bialenii, nie jakiegoś tam państwa w v-świecie, jednego z wielu; ale naszej bratniej Bialenii, Państwa zrodzonego z naszego-sarmackiego łona, można by rzecz: naszej córki Bialenii, która tak pięknie wyrosła z młodzieńczego buntu i dziecięcych marzeń sarmackich wizjonerów - nie jest obojętna na aktualne wydarzenia w Grodzisku i trzyma kciuku za ich szczęśliwy finał. 

Ze swojej strony chcę zapewnić, że rzeczywiście, jak zauważył Ekscelencja Faradobus, pobyt w Wolnogradzie wyjątkowo mi służy, a Wanda mi świadkiem, że nie zamieniłbym Waszej stolicy na żadną inną stolicę Pollinu!

Kocham Was! Przesyłam gorące uściski! Tak trzymajcie, jesteście debeściaki!
/-/ Vanderlei à la Triste von Hagsen de la Sparasan

Ambasador Księstwa Sarmacji w Republice Bialeńskiej
Cytat:Drodzy!

Cieszę się, że śledzicie wydarzenia w Księstwie i komentujecie je! Dowodzi to bowiem, że Księstwo żyje i wciąż jest teatrem wydarzeń, które śledzi z zainteresowaniem cały Pollin. Cieszy mnie też, że ludności Bialenii - nie jakiejś tam Bialenii, nie jakiegoś tam państwa w v-świecie, jednego z wielu - ale bratniej Sarmacji Bialenii, Państwa zrodzonego z naszego łona, można by rzecz - naszej córki Bialenii, która tak pięknie wyrosła z młodzieńczego buntu i dziecięcych marzeń Sarmackich wizjonerów - nie jest obojętna na aktualne wydarzenia w Grodzisku.

Ze swojej strony chcę zapewnić, że rzeczywiście, jak zauważył Ekscelencja Faradobus, pobyt w Wolnogradzie wyjątkowo mi służy, a Wanda mi świadkiem, że nie zamieniłbym Waszej stolicy na żadną inną stolicę Pollinu!

Kocham Was! Przesyłam gorące uściski! Tak trzymajcie, jesteście debeściaki!

To brzmi jak prowokacja. Uważajcie.
Ekscelencjo,

ależ jaka prowokacja! Wiem, że odkąd objąłem placówkę dyplomatyczną, może nie byłem zbyt aktywny, toteż nie dane Wam było mnie poznać. Natomiast każdy kto mnie zna, Kanclerz FIG świadkiem, wie że bardzo starałem się by do Was zawitać i że zawsze, gdy tylko mam okazję, głośno Was chwalę na sarmackich salonach. Lubię Bialenię i Bialeńczyków i ubolewam nad tym, że stosunki między naszymi krajami są tak leciutko niekiedy oziębłe. Oczekuję jednak wiosny w naszych relacjach i wierzę, że się jej niebawem doczekam!

Nie intepretujcie moich słów na sarmackim forum jako przytyk w stronę Republiki. Wręcz przeciwnie, doceniam to, że tak wielu utytułowanych Bialeńczyków, którym kibicujecie zapewne, gra w Księstwie pierwszoplanowe skrzypce. Wspomniane przeze mnie bagno w żadnym wypadku Was nie dotyczyło!
/-/ Vanderlei à la Triste von Hagsen de la Sparasan

Ambasador Księstwa Sarmacji w Republice Bialeńskiej
Dziękuję bardzo za te słowa wyjaśnienia i za szybką reakcję. W razie chęci lepszego poznania naszej flory i fauny serdecznie zapraszam do Jaruzelimy, na bagna Polesia. Niebawem będzie można zwiedzać je z pokładu Poleskiego Tramwaju. Korpus dyplomatyczny z pewnością otrzyma darmowe przejazdówki.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ekscelencjo, naprawdę nie trzeba było. Myśmy naprawdę się nie poobrażali na śmierć na życie za te bagna.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

E tam, dyplomacja w Sarmacji nigdy nie stała na jakoś wysokim poziomie. Czasami MSZ czy tam dyplomacie się coś źle powie ale jak wiemy to taki niefart bo nikt nigdy nie chce źle. ;D
[Obrazek: 80b146179fc27f35327da1be04f630eb.png]

Dzisiaj uruchomiony został Międzynarodowy Instytut Ankiet. Pierwsze badanie w ramach instytutu zostało przygotowane przez Leocką Akademię Nauk. Dotyczy demografii i postaw mikronautów, zawiera 23 pytania zamknięte z możliwością dodania komentarza do badań po ostatnim pytaniu. Czas trwania badania został wstępnie określony na 14 dni, czyli do 31 marca 2021 r. Zapraszam do udziału!

(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Bialenia z pewnością kiedyś do niego przystąpi!

Widzę, że nasza agientura wśród kleru rotryjskiego powiększa się.
Ametyst Faradobus

W Sarmacji rozpoczęła się rewolucja, czy może raczej walka o niepodległość Razuri. Może trzeba tam wysłać jakiś nasz biały konwój?

https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=784&t=31926

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości