• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BILMMPZKRMPK - wątek główny
Joahim-von-R napisał(a):Ale kto wie? Może i nam, polskim mikronautom uda się kiedyś stworzyć rozbudowany układ słoneczny (i ustalić raz na zawsze jak on wygląda).
Zasadniczo nam niewiele brakuje... ubrać to w ładną tabelkę, dorobić mniejsze obiekty w układzie v-słonecznym itd.

Cały problem mam z odtworzeniem tego sprzed kilku lat, bo nie mogę odnaleźć niektórych obiektów... Inna sprawa, że można dobrać bardzo podobne czyli "doprecyzować badaniami". Samo dodawanie nowości to już "Pan Pikuś" - bo nie trzeba dostosowywać się do wcześniejszych ustaleń. Obiektów w Orbiterze mnóstwo to takich planet karłowatych, asteroidów czy pomniejszych księżyców "gazowych gigantów". Można bez problemu i sukcesywnie to stworzyć... można nawet odkryć jakieś dalsze planety układu.

Scenariusz typu "The Expanse" też możliwy... akurat to bardzo ciekawy wzorzec. Oczywiście mam bardziej na myśl;i książki niż ten serial, ale i wzorzec z serialu jest OK. Nie ma przegięcia bo pierwotny scenariusz to eksploracja samego układu słonecznego. W wykorzystaniem asteroidów, stacji kosmicznych, eksploatacji księżyców "gazowych gigantów" itd. Do tego połączenie np. z SGU czyli wykorzystanie opuszczonego statku dawnej i wymarłej cywilizacji. Jakby byli chętni to można niezłe Sci-Fi w v- kosmosie stworzyć, pytanie czy są z nami "na pokładzie" miłośnicy science-fiction, ale odmiany tego gatunku, który nie gubi za bardzo członu "science"?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości