• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WYBÓR LWA WOLNOGRADU
Sternik zapłać za wszystkie głosy poparcia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jutro zakończy się czas na zgłoszenia i debatę. Czy nikt więcej nie chce się zgłosić lub zadać Ametystowi pytań?
Ja chętnie poznałbym plany na rozwój Rzeszy.
Kim jest Karol Jerzyna ze Szczecina?

Popieram kandydaturę Ametysta.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Nazywam się Faradobus Ametyst. Urodziłem się dnia drugiego października dziewięćdziesiątego któregoś roku w Hirschbergu, gubernia hirschberska. Chcę przedstawić swój życiorys: mam matkę Partię, miałem brata, tatuś nie żyje, ale tatuś mój był bardzo bardzo zasłużony dla Ludowo-Demokratycznej Republiki Narodów. Walczył o Hirschbergię, walczył o Weerland, walczył o monarchosocjalizm. Ale nie ma ojca. Jak ja to mówię zmienił miejsce zamieszkania.

Jeśli chodzi o moje plany to chciałbym nadrobić to, co w I Rzeszy pozostawało w obszarze zaniedbań. Z jednej strony więc za konieczność uznaję stworzenie stale i sprawnie funkcjonującego aparatu władzy: Sejmy powinny być zwoływane regularnie, a Lew i jego aparat urzędniczy muszą działać ciągle i według ustalonych zasad. Być może nie obejdzie się bez załatania luk prawnych. A w urzędzie u mnie Lewskim nie będzie złodziejstwa, nie będzie łachmaństwa, nie będzie niczego i naprawdę ludzie będą.

Chcę otworzyć miasta Rzeszy dla młodzieży i dla ludzi. Zimową porą będą architekci tworzyć plany budowy dróg, plany budowy dróg, podkreślę jeszcze raz: plany budowy dróg. A na wiosnę wyjdziemy z budową ulic i ulic, a także miast Rzeszy, które poza Temeszgadem były dotychczas tak naprawdę martwym podmiotem. Mam nadzieję, że znajdą się chętni, aby w tej kwestii coś zdziałać. Ponadto chcę usprawnić w Rzeszy Bialeńskiej komunikację miejską: miejską i dalekobieżną, tak bo nasza komunikacja jest bardzo bardzo słaba, bardzo zła. Tak, i chcę bardzo bardzo to zrobić. Planuję usprawnić w Wolnogradzie, w całej Rzeszy, żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego, żeby starsi ludzie mogli przejść do swoich lenn bo nawet teraz dochodzi do mnie skargi, postulaty, apelują starsi lennicy w podeszłym wieku, że młodzież zaczepia i się nie dziwię się, że młodzież starszych ludzi zaczepia, napada, napadają i tak dalej, bo młodzież nie ma lenna, nie ma pracy, majątki lenne nasze w Rzeszy są rozwalane, zamiast zbudowane, zamiast usprawnić Rzeszę, żeby latyfundia tak jak chwasty są rozwalone.

Ponadto kusi mnie mała reforma związana z tytulaturą i różnymi aspektami posiadania lenn i tytułów, ale tu moje plany jeszcze się klarują.

Bardzo proszę kandydować na mnie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Najeminentniejsi Grandowie,
Wielce Znamienici Parowie,
Wasze Wielkoksiążęce Wysokość,
Jaśnie Oświeceni Książęta,
Jaśnie Wielmożni Lordowie,
Jaśnie Panowie Margrabiowie,
Jaśnie Wielmożni Panowie Hrabiowie,
Mości Panowie Wicehrabiowie,
Mości Panowie Baronowie,
Waszmościowie Panowie Szlachcice!

Rozpoczynamy 5-dniowe głosowanie. Każdy dysponuje liczbą głosów odpowiadającą liczbie folwarków. Wobec zgłoszenia jednej kandydatury na urząd Lewski, głosujemy ZA lub PRZECIW kandydaturze kniazia Ametysta Faradobusa. Można również wstrzymać się od głosu.

Jeśli ktoś nie pamięta jaką mocą głosu dysponuje, tutaj znajduje się aktualny stań nadań lennych.
Z mocą 236 folwarków głosuję ZA kandydaturą kniazia Amestysta Faradobusa.
ZA z mocą trzech folwarków.
z mocą 106 folwarków - ZA
Nie wiem ile mam tych folwarków... trochę mnie w v-świecie nie było, nam nadzieję, że Andrzej poda ile ich jest (sam jestem ciekaw) - ale mocą wszystkich moich folwarków ZA kandydaturą Ametysta.

OK... znalazłem - mocą 117 folwarków.
12 za
10 przeciw
reszta entuzjastyczne tak
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości