• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budowa Kolei Rzeszy
No to niech tak będzie. A 1 maja otworzymy Nadmorską, do znalezienia zostały mi tylko obrazki.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):do znalezienia zostały mi tylko obrazki.
Mogę trochę porobić w weekend... ale do 1 Maja jeszcze trochę czasu, to się zrobi. Dobrze by było stworzyć coś takiego jak niegdyś dla jednej z tras BLK, jeżeli nie dla wszystkich stacji to chociaż dla tych ważniejszych. Tyle, że wymaga to trochę "dziubania" bo w simie takie pasujące do naszych miast nie są obok siebie, ale mogę pokombinować.
W przypadku Tramwaju planuję zrobić krótki opis każdej stacji. Póki co powstały Lady i Kościelisko-Miasto, ale to jest trochę kwestia weny, więc będę to tworzył stopniowo.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Kolej Nadmorska otwarta, więc pora się zabrać za Południową. Na dniach postaram się przygotować opis, a Ronona proszę o to, aby w miarę możliwości podesłał mapkę, logo i jakieś bobrazki z taborem. Fajnie by było gdyby kolejki na Półwyspie uruchomione zostały na 11 maja z okazji rocznicy powstania Rzeszy.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Na dniach postaram się przygotować opis, a Ronona proszę o to, aby w miarę możliwości podesłał mapkę, logo i jakieś bobrazki z taborem. Fajnie by było gdyby kolejki na Półwyspie uruchomione zostały na 11 maja z okazji rocznicy powstania Rzeszy.
11 maja jest, przynajmniej z mojej strony terminem jak najbardziej realnym. Ze swojej strony się wyrobię...
Mapka zrobiona... dodałem jeden odcinek, którego nie przewidywałeś (Sudyn - Jeleniewo), bo taka inwestycja kolejowa wydała mi się logiczna.

[Obrazek: 3_02_05_21_7_14_38.png]

Jeśli chodzi o tabor to tutaj muszę przemyśleć i popróbować, bo wyraźnie jest to dość rozbudowana kolej lokalna i z trochę większymi odległościami niż inne. Z tego powodu wstrzymajmy się chwilkę nad kolorystyką logo - zobaczę jaka by pasowała do wybranego taboru.
To widzę, że rozszerzamy zasięg, więc będę musiał pomyśleć nad trasami bardziej na zachód.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):To widzę, że rozszerzamy zasięg, więc będę musiał pomyśleć nad trasami bardziej na zachód.
No chyba nie ma sensu tworzyć kolejnej kolei lokalnej na połączenia Pomiędzy Nowym Ab'dorst, a Nową Autterą? Trochę by ich za dużo było... w zasadzie to chyba przedostatnia kolej na Wyspie Bialeńskiej, bo została jeszcze ta w okolicach Wolnogradu.

Mamy już cztery: Poleski Tramwaj, Kolej Lisewska, Kolej Nadmorska, Kolej Południowa... piąta "w drodze" czyli Stołeczna Kolej Wolnogradzka. Reszta to połączenia dalekobieżne - realizowane przez BLK. W zasadzie mamy też 6-tą kolej lokalną, bo przecież jest Kolej Havańska na Wyspie Wakana (Wyspy Przyjaźni). Kolejne ruchy to podobne koleje na Anatolii, na razie ich niewiele będzie, bo tam zagęszczenia jest mniejsze, ale ze trzy spokojnie można zrobić...
Ta Stołeczna powinna, moim zdaniem, obejmować nie tylko rejon Wolnogradu, ale i kawałek Polesia i Apfelbaumstadt. Potem będzie się na bieżąco uzupełniać jakieś pomniejsze "niedobory" oraz rozszerzać listę stacji w każdej z Kolei.

A przy okazji: masz może gdzieś zapisaną łączną długość torów w Południowej? Jeśli nie to sobie podliczę.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Ta Stołeczna powinna, moim zdaniem, obejmować nie tylko rejon Wolnogradu, ale i kawałek Polesia i Apfelbaumstadt. Potem będzie się na bieżąco uzupełniać jakieś pomniejsze "niedobory" oraz rozszerzać listę stacji w każdej z Kolei.

Moim zdaniem powinna (poza połączeniami podmiejskimi) łączyć Wolnograz z:
- Króliskiem (połączenie z Poleskim Tramwajem),
- Apfelbaumstadt (połączenie z Koleją Południową)
- doprowadzenie linii kolejowej do Prądnika (połączenie z liniami dalekobieżnymi BLK)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości