• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formowanie Żandarmerii Rzeszy
' napisał(a):Miałem przypomnieć się w weekend. xD
No to "prawie" się udało... pewnie w sobotę siądę. Za to ja miałem się przypomnieć nt. bazy danych starego forum... i też mi ze łba wyszło. Czyli 1:1... Wink
Wysyła się przez wetransfer. Zacząłem wczoraj, ale miałem jakieś spowolnienie łącza i się nie udało się.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ok. I tak dopiero wieczorem w domu odbiorę.
Za dwadzieścia minut powinieneś mieć na mejlu, aktualnie jest 55%.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Telefon mi powiedział,  że mam... ale ściągnę wieczorem z domu.
W związku z objęciem zarządu nad lennami Karola mam w planach utworzenie w każdym z nich niewielkiej gwardii lennej, co daje też dobrą okazję do tego, aby wzmocnić siły Żandarmerii. Błota Polesia, na których położone jest Mockeryshire potrzebują stróża. Uważam, że należy utworzyć tam mobilny oddział pełniący funkcje porządkowo-ratownicze. Może wykorzystamy anatolijski model, który użyłem w Faradobaju, a jednocześnie uzupełnimy go o jakąś kompanię pożarniczą i pluton medyczny? Podobny oddział planuję utworzyć też w Al Koczkodanie - dodatkowe siły, poza faradobajskimi, nie zaszkodzą zwłaszcza, jeśli ulokuje się je na samym wschodzie lenna.
Ametyst Faradobus

Na północnym wschodzie Anatolii znajduje się rejon, gdzie terytorium Bialenii oddziela od ziem Muratyki jedynie wąska cieśnina. Z uwagi na fakt, że relacje naszych państw są obecnie takie sobie sytuacja staje się niepewna. Uznałem, że należy wzmocnić nasze tamtejsze siły porządkowe. Proponuję zatem utworzenie tam sił granicznych Żandarmerii Rzeszy - na wzór tych, które już istnieją w rejonie Króliska, tam gdzie Rzesza graniczy z Dżamahiriją. Mam na myśli następujące jednostki:

- jedna kompania dowodzenia
- jeden batalion logistyczny
- jeden batalion wsparcia
- trzy bataliony graniczne.

Ich zadaniem byłoby stałe patrolowanie wybrzeża i przeciwdziałanie ewentualnemu przemytowi oraz dywersji (oczywiście przy ścisłym współdziałaniu z regularną armią). Schematy są już gotowe - ewentualnie można by je podrasować z pomocą Ronona.

[Obrazek: obraz.png]

Siedzibą kompanii oraz batalionów logistycznego oraz wsparcia mogłaby być Mikkelborgia - jedyne większe miasto w tej okolicy - albo (za zgodą Dowódcy SZ RB) pobliska baza wojsk lądowych. Bataliony graniczne mogłyby zostać ulokowane w kilku miejscowościach położonych na północ od wspomnianego miasta, gdzie znajduje się sporo rybackich wiosek. Każdy batalion posiadałby określony obszar odpowiedzialności.
Ametyst Faradobus

Jeżeli nie ma uwag to chciałbym zapowiedzieć, że w najbliższych dniach powołam do życia zgrupowanie w składzie przedstawionym powyżej. Wstępnie planuję je nazwać Graniczną Grupą Operacyjną Żandarmerii Rzeszy "Anatolia Północna".
Ametyst Faradobus

Grupa została powołana do życia. Rozpoczyna się tym samym proces jej formowania, który nie potrwa długo. Niebawem umieszczę dokładnie informacje na temat nowych jednostek.
Ametyst Faradobus

Jednostki graniczne na północy Anatolii zostały utworzone, a w najbliższym czasie postaram się o ich stały rozwój. Jednocześnie planuję skierować na wody Cieśniny Nordackiej część sił morskich - korwety ORZ "Akrypa" oraz "Iwan Pietrow". Wezmą one udział w strzeżeniu wód terytorialnych Bialenii. Docelowo będę też chciał uzupełnić skład Grupy Granicznej o eskadrę kutrów patrolowych.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości