• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budowa Kolei Rzeszy
To jest w ogóle dobry pretekst do dyskusji nad tymi granicami i nad rozróżnieniem terenu aglomeracji (w skład której wchodzi np. lenno Żółkiew) od granic samego miasta. Moim zdaniem warto by zrobić tak, aby to było bardziej zróżnicowane, bo wtedy będzie ciekawiej.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):To jest w ogóle dobry pretekst do dyskusji nad tymi granicami i nad rozróżnieniem terenu aglomeracji (w skład której wchodzi np. lenno Żółkiew) od granic samego miasta. Moim zdaniem warto by zrobić tak, aby to było bardziej zróżnicowane, bo wtedy będzie ciekawiej.
Słusznie... zaraz siądę i przygotuję mapkę do naniesienia granic miasta (administracyjnych) i sąsiadujących miejscowości, tworzących razem aglomerację. Potem sobie przedyskutujemy i naniesiemy poprawki. Jak to zrobię to wrzucę to do tematu tworzenia planu Wolnogradu.
No bo na pewno takie oddalone nieco od głównego miasta miejscowości muszą istnieć, właściwie nie ma dzisiaj dużych miast, które by się składały z jednej "gminy", a taka sytuacja buduje pewien klimat.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Poprawiłem mapkę Kolei Wolnogradzkiej czyli nazwy stacji zgodnie z ustaleniami i podmieniłem obrazek w Galerii.
W ogóle będę też w przyszłości dodać trochę stacji na trasach do Króliska, Apfelbaumstadt i Prądnika, ale to dopiero za jakiś czas.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):W ogóle będę też w przyszłości dodać trochę stacji na trasach do Króliska, Apfelbaumstadt i Prądnika, ale to dopiero za jakiś czas.
W sumie dobrze by było by tematy różnych kolei Rzeszy nie kończyły się na jednym poście opisującym to w stanie początkowym... stąd właśnie z czasem powinniśmy budować kolejne stacje, robić jakieś modernizacje, rozbudowywać sieć torów itd.
Ja na ten moment stale rozbudowuję Tramwaj Poleski opisując poszczególne stacje. Kiedy dojdę do końca wezmę się za Kolej Nadmorską albo inną (pewnie równocześnie) i przy tej okazji potworzy się dodatkowe przystanki. Będzie to trochę trwało, ale póki co mi sprawia przyjemność. Przy okazji takie opisy stają się źródłem wiedzy o kolejnych miejscowościach, których nie ma na mapie (staram się wspomnieć nie tylko o wsi, w której jest stacja, ale też o okolicy).

W przypadku Tramwaju ruszyłem z kopyta, bo tu raczej prędko kolejnych stacji nie planuję.
Ametyst Faradobus

Teraz kolejny plan na najbliższy tydzień... Anatolia i linie BNFS. Zgadzasz się? Trzeba wreszcie zrobić mapę głównych szlaków kolejowych, co da potem punkt wyjścia do organizowania linii lokalnych Kolei Rzeszy.
No spoko, ja jeszcze muszę napisać opis Wolnogradzkiej i wymyślić termin otwarcia. Południową otwieramy we wtorek, już wszystko przygotowałem.
Ametyst Faradobus

Nie będę tworzył kolejnego tematu, bo sprawa w sumie dotyczy kolejnictwa na terenie Rzeszy... a chce to rozstrzygnąć przed weekendem, w trakcie którego mam zamiar zrobić mapki dla innych kolei na terenie Wyspy Bialeńskiej i Anatolii

[Obrazek: 3_11_05_21_8_23_31.png] [Obrazek: 3_14_03_20_12_12_44.png]

Co sądzisz o tym aby BNSF i BLK podpisały umowę dotyczącą współużytkowania i współutrzymywania torowisk oraz o podziale kompetencji polegającym na wyłączności prowadzenia komunikacji pasażerskiej przez BLK, a przewozu towarów przez BNSF? W ten sposób obie firmy zapewniłyby sobie odpowiednie szlaki komunikacyjne i ochronę własnych interesów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości