• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory Burmistrza Bengazi.
Towarzysze!

Zgodnie z Ustawą Parlamentu Republiki Bialeńskiej, o utworzeniu Kolosalnego Związku Obszarników z terenów Polesia, Pomorza, Oceanii, Półwyspu Lisewskiego i Anatolii o nazwie Rzesza Bialeńska, oraz o utworzeniu Związku Regionalnych Komitetów Ludowych z terenów Dżamahiriji Bengazilijskiej, Autonomi Jahołdajewszyzny i Ajszaburgii o nazwie Dżamahiriji Bialeńskiej z dnia 11 maja 2019 r. (z późniejszymi zmianami) - Burmistrza Bengazi wybiera w głosowaniu Ludowy Komitet Dżamhirii na czas nieograniczony z możliwością odwołania na wniosek jednego obywatela DB (zwykłą większością głosów).

Na chwilę obecną Ludowy Komitet Dżamahiriji liczy czterech członków:

- Andrzej Swarzewski,
- Ametyst Faradobus,
- Joahim von Ribertrop,
- Ronon Dex.

Aktualnie pełnię obowiązki Burmistrza Bengazi z "awaryjnego" postanowienia Prezydenta Republiki Bialeńskiej, na skutek niedawnego braku władz Dżamahiriji Bialeńskiej i całkowitej niemocy dokonania jakiegokolwiek wyboru. Jednak ten stan powinien ulec zmianie niezwłocznie po osiągnięciu przez Komitet zdolności do dokonania wyboru Burmistrza Bengazi w trybie przewidzianym ustawą.

W związku z powyższym powinniśmy przystąpić do takowego wyboru.

Zadam więc pytanie Szanownym Towarzyszom - czy chcecie abym pełnił dalej funkcję Burmistrza Bengazi z wyboru Ludowego komitetu Dżamahiriji czy może jest ktoś chętny do objęcie tego stanowiska - wtedy proszę o zgłaszanie swoich kandydatur.

W zależności od wyniku dalszej dyskusji odbędzie się głosowanie nad moją lub większą ilością kandydatur, które ogłoszę po wysłuchaniu zdania i propozycji Szanownych Członków Ludowego Komitetu Dżamahiriji.

Proszę o zabieranie głosu...
Towarzyszu Burmistrzu,
Popieram propozycję, żebyście dalej pełnili funkcję przewodniczącego Dżamahiriji. Ja w chwili obecnej nie mogę jeszcze objąć tej funkcji ze względu na inne zobowiązania. Zgłoszę się w następnej kadencji.
AndrzejSwarzewski napisał(a):Zgłoszę się w następnej kadencji.
Nie jest to stanowisko kadencyjne, ale nie ma problemu z chwilą gdy będziesz chciał przejąć stery w Dżamahiriji to po prostu ustąpię ze stanowiska (nie będzie trzeba mnie odwoływać) i poprę Twoją kandydaturę.

Ametyst będąc Prezydentem i Lwem Wolnogradu to raczej nie będzie w DB kandydował. Jeśli więc Joahim nie wyrazi chęci kandydowania to rozpocznę głosowanie nad moją kandydaturą.
Ja tam popieram Ronona.
Nie mam nic przeciwko aby tow. Ronon Dex dalej pełnił funkcję głowy Dżamahiriji. Opracował już pewien plan działania, który konsekwentnie realizuje i wydaje mi się, że odwoływanie go w tym momencie z urzędu byłoby wręcz szkodliwe.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
W sumie można chyba uznać, że wybór został dokonany przez aklamację...

Ametyst Faradobus napisał(a):Opracował już pewien plan działania, który konsekwentnie realizuje...
Co prawda niedługo przez 10 dni będę na wyjeździe, ale będę się pojawiał i robił swoje  - tylko kwestie graficzno-obrazkowe zostaną odłożone na "po powrocie". W najbliższy weekend trochę te kwestię postaram się "podciągnąć".

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości