• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budowa Kolei Rzeszy
To wleci dziś lub jutro.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dodałem opis Wolnogradzkiej (główny w dziale miasta, tak jak w Lisewskim, dodatkowo odnośnik w dziale Reichsbahnu). W pozostałych opisach dodałem też jednolite adnotacje dotyczące możliwości przesiadki opatrzone logiem.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Zacząłem się zastanawiać nad dalszymi planami rozwoju i chyba najlepiej będzie skupić się chwilowo na Anatolii. Sprawy Wyspy Bialenii zostawmy sobie na później - w wolnej chwili spróbuję wymyślić, gdzie jeszcze można by stworzyć jakieś "uzupełnienie" istniejących połączeń, a także jak wzbogacić ich zasięg poprzez stworzenie nowych stacji.

Jeśli chodzi o Anatolię to projekt infrastruktury jest już w zasadzie gotowy. Pojawia się pytanie: czy budujemy wszystko na raz czy raczej stopniowo uzupełniamy kolejne elementy? Ja bym zaczął od połączenia Arthurbergu z Anatolią Południowo-Wschodnią (np z Arthurbergu do Jedisan) poprzez stworzenie linii na południu wyspy, która mogłaby się stać pewnego rodzaju flagowym okrętem BLK, odpowiednikiem Kolei Transsyberyjskiej (można nawet to nazwać Koleją Transanatolijską). Potem można by uzupełnić ją o pomniejsze linie pomiędzy miastami, już w ramach Kolei Rzeszy.
Ametyst Faradobus

Zrobię zaraz po powrocie mapkę w jednolitym stylu dla BNFS, a potem będziemy kombinować w kolejami lokalnymi.

Może w między czasie coś tak tekstem skrobniemy na temat budowy poszczególnych odcinków, niech się budują, a jak wrócę to zrobię odpowiednie grafiki linii i obrazki pociągów.
Zakończyłem dziś szczegółowe opisywanie wszystkich stacji na trasie Poleskiego Tramwaju. Za niedługo wezmę się za prace na Anatolii, a także za opisywanie dotychczasowych oraz planowanie nowych stacyjek Kolei Nadmorskiej. Mam też w głowie kilka innych pomysłów, które póki co wysłałem drogą prywatną Rononowi oraz Karolowi.
Ametyst Faradobus

Kilka słów wyjaśnienia w pewnej sprawie.

Jakiś czas temu, po stworzeniu kompletnego opisu Poleskiego Tramwaju, zabrałem się za kolejne stacje Kolei Nadmorskiej. Sprawy stanęły w miejscu, ale nie tylko z powodu upału i mojego lenistwa oraz pracowitości, której jestem uosobieniem. Kolejną stacją jest bowiem rezerwat archeologiczny Stare Klume, co do którego mam pewne plany. Przy okazji realowych wakacji zamierzamy z Karolem, każdy z osobna, osobiście zwiedzić kilka tego typu miejsc i przywieźć do Bialenii wiele inspiracji.

Póki co skupiam się zatem na kolei na Anatolii, ale możliwe że za jakiś czas siądę także do publikowania bardziej szczegółowych informacji na temat Kolei Południowej, do czego sezon wakacyjny będzie doskonałym pretekstem.
Ametyst Faradobus

Jak wrócę to w sprawie kolei zamierzam:
- zrobić aktualne linie BLK w Rzeszy i w DB,
- zbudować tunele łączące Wyspę Bialeńską z Anatolią i Anatolię z kontynentem Nordaty.
- sfinalizować umowę pomiędzy BLK i BNSF dotyczącą podziału ról czyli transportu pasażerskiego i towarowego.

Prezydentowi przypominam o podjęciu stosownych rozmów międzypaństwowych dotyczących drugiego że wspomnianych tuneli.
Allah zapłać za przypomnienie.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości