• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Corpus delicti: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=845&t=27439
W ramach ciekawostki, Defloriusz nie jest już Przewodniczącym ATK, a również Sejm nie powołał go na następną kadencję jako asesora: http://www.sarmacja.org/sejm/glosowanie/715
Zamiast niego, nowym Przewodniczącym został Januszek von Hippogriff-Pałasz (w Sarmacji od listopada). A mnie tym razem będzie sądzić aż trzyosobowy skład, wraz z Księciem Sarmacji. Smile Skoro nie jestem obywatelem KS, to łatwiej byłoby mnie pokazowo wydalić, ale posty same się nie nabiją.
http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?tid=913
No to ja się nie dziwię, że pan Tehen-Dżek ze wszystkich sarmackich prowincji upodobał sobie Hasseland.
"Posiadanie dwóch tożsamości w naszym kraju nie jest na tą chwilę niczym nielegalnym" - Kaspar Waksman.
Za to u nas jest, i "Republika Bialeńska uznaje państwowość mikronacji, która: (...) f) Nie budzi zastrzeżeń ani żadnych podejrzeń co do posiadania więcej, niż jednej tożsamości przez mieszkańca, bądź mieszkańców."
O ja pier.... W tym momencie wnoszę, jako zasłużona bialeńska polityczka, o natychmiastowe wycofanie uznania Federacji Nordackiej a także zawieszenie wszelkiej współpracy międzynarodowej, także sportowej, z tym państwem, do momentu przedstawienia satysfakcjonujących dowodów na brak klonów, a także penalizacji kloningu. Republika Bialeńska nie może wspierać i uznawać Państw, w których sam prezydent zachęca do łamania elementarnych praw mikroświata.
~baronessa Maria von Primisz

drugi prezydent Republiki
wielokrotna posłanka i marszałkini, założycielka i liderka partii Jedna Bialenia
założycielka i właścicielka klubu Galacticos Wolnograd
selekcjonerka reprezentacji Republiki Bialeńskiej w piłce nożnej
Uważam, że władze RB powinny stanowczo przeciwstawić się zjawisku kloningu. W ostateczności zaerwać stosunki dyplomatyczne. Utrzymywanie relacji z krajami, gdzie władza przyzwala na jedną z największych zaraz mikroświata obniża powagę.
Дмитрий Сергеевич Медведов

A czy Chanat Kuglarii jeszcze istnieje? Mam nadzieję, że nie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
W sumie to był mój postulat pod wpływem wrogich działań Chanatu Kugarskiego, aby Republika Bialeńska toczyła międzynarodowy bój o czystość kont użytkowników na forach polskich mikronacji, tzn. żeby nie występował tutaj kloning.

Co do noty - merytorycznie też nie można wycofać państwowości państwa bez wypowiadania traktatu (dyplomacja Bialenii działa(ła) trochę inaczej, niż ta sarmacka, no chyba że coś się teraz zmieniło... ).
Nie da się zaprzeczyć, trzeba najpierw wypowiedziec traktat, bo ustawa jasno prezyzuje że traktaty są nadrzędne względem niej.

wielokrotna posłanka i marszałkini, założycielka i liderka partii Jedna Bialenia
Pani Mario,

nikt w Federacji nie namawia nikogo do posiadania klona. W naszym mniemaniu takie działanie jest niesmaczne, ale nasze prawo tego nie zakazuje. Zapewniam również - w naszym kraju żadnych klonów nie ma Wink
Wole nie wiedzieć czego Wasze prawo nie zakazuje... Co do braku klonow to nie zobaczę logów ip wszystkich obywateli i mieszkanców z kilku ostatnich miesiecy to nie uwierzę. Istnieją pewne pryncypia.

> w naszym kraju żadnych klonów nie ma
No pierwsza para już jest, Alfred Fabian von Tehen-Dżek oraz Elizeusz Rycyna-Bez, chyba że któreś z kont zostało już zablokowane.
Zakazanie kloningu uważam za konieczne, Republika Bialeńska nie zamierza przeprowadzać śledztw w sprawie ewentualnych multikont w Federacji, taki obowiązek powinien ciążyć na waszych organach ścigania.
> Co do noty - merytorycznie też nie można wycofać państwowości państwa bez wypowiadania traktatu
Owszem, przyznaję rację. Niemniej w przypadku zaprzestania spełniania tak kluczowego kryterium, jesteśmy w stanie wypowiedzieć traktat i wycofać uznanie w ciągu niewiele ponad doby.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości