• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Już prawie zapomniałem o istnieniu tego tworu na „S” i właśnie musieliście mi o nim przypomnieć. Mam nadzieję, że pewnego dnia zostaną anektowani przez Ałustrię, Rotrię i OPM.

Najwidoczniej niektórzy Baridajczycy liczyli, że Teutonia do spółki z Dreamlandzem stworzą silny organizm na którym będzie można pasożytować, nie dając nic od siebie. A skoro projekt (póki co?) nie wypalił, to trzeba wrócić do poprzedniego żywiciela.
Dziwię się tak naprawdę tylko Sarnacji, że w imię mrzonek znowu pakuje się w kłopoty.
Diuku Zombiakovie, powiedzcie swojemu młodemu księciu, jak bardzo głupio postępuje.
No tu problem jest taki, że nie da się zbudować niepodległego państwa na jedynie części społeczeństwa. Inna sprawa, czy Sarmacja przypadkiem nie kupuje fantoma, a jeśli tak to jaką mają w tym korzyść? Trochę tak jakbym ja kilka lat temu anektował upadające Królestwo Francji i Nawarry, gdzie byłem jednym z członków elity rządzącej, tylko po to aby dać ZSKHiW dodatkowe terytoria, a sobie dodatkowy tytuł. Sensu nie ma w tym żadnego.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
@ʿĀlija zawdżat Akrypa -> dzięki, zawsze wiedziałam, że we mnie wierzysz, że mnie szanujesz, że widzisz, za czym stoję.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
> Trochę tak jakbym ja kilka lat temu anektował upadające Królestwo Francji i Nawarry, gdzie byłem jednym z członków elity rządzącej, tylko po to aby dać ZSKHiW dodatkowe terytoria, a sobie dodatkowy tytuł.

As if it isn’t literally the goal of S****tia.

Naprawdę zapomnieliście, jaka jest s****cka mentalność?

> @ʿĀlija zawdżat Akrypa -> dzięki, zawsze wiedziałam, że we mnie wierzysz, że mnie szanujesz, że widzisz, za czym stoję.

Ty i tak zawsze byłaś pierwszą w historii bezkorzenną kosmpolitką obywatelką v-świata.
Baridajczycy mają prawo do samostanowienia, a wyjście z Unii Baridasu będzie, moim zdaniem, na plus dla wszystkich. Z jednej strony - nieaktywny Baridas nie generował praktycznie żadnego zysku netto, z drugiej - jego wyjście stanowi jakiś punkt dla ponownego przedyskutowania formuły i dalszego działania Wspólnoty. Jeżeli Baridajczycy (a zakładam że Chojnacka i Gedeon są bardziej baridajscy... od ludzi, którzy po prostu przesiadują w UNP) dokonają tego wyjścia w sposób cywilizowany tj. z założeniem, że nie nasrają na UNP, choćby i przy okazji zamykając kwestię Awary, to pozostaje im tylko przyklasnąć.
Awara to powinna być bialeńska i byłby spokój. Możemy tam osadzić jakiś kosmodrom.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
I to jest poważna propozycja rozwiązania wieloletniego konfliktu. Awara je bialeńska.
Ja tak się bym kurczowo nie trzymała Awary już. Było, minęło.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
We will see, ale trzymam kciuki, że takie podejście zastaniemy przy barexitcie. Nie żebym kwestionował tu samo podejście Oli, które jest mi znane, ale czuję, że Laurety Gedeony i inne (za przeproszeniem) sarmackie robactwo może nie przełknąć guli w gardle.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości