• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii
A propos kompanii reprezentacyjnych to mi się przypomina taka anegdota. Mam bardzo dobrą koleżankę, która jest rosyjską patriotką, oficerem MCzS, ale jednocześnie ma bardzo otwarty umysł i super się z nią gada o współczesnej Rosji. Tak się zdarzyło, że kiedyś wylądowaliśmy o szóstej rano w obok moskiewskiego Kremla. Robiliśmy rundy naokoło obrabiając dupę Putinowi i punkt szósta znaleźliśmy się przy koszarach Pułku Kremlowskiego, a u nich pobudka wygląda tak, że grają im hymn. Siedzieliśmy na ławce, ale moja koleżanka mówi w pewnym momencie:

- Wiesz, ja jako Rosjanka jednak czuję potrzebę, aby wstać.
- A to ja postoję z Tobą.

I tak sobie staliśmy i słuchaliśmy tego hymnu. Powinni byli mi w tym roku przysłać reprezentację tego pułku na dwajściepięćlecie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Pewnie było podniesienie flagi państwowej w Pułku. U nas odgrywa się hasło Wojska Polskiego, a szkoda mógłby być hymn. Wink 
[Obrazek: FlYScNM.png]
Chyba tak, wydaje mi się, że podnosili. No niemniej widzę, że brali ze mnie przykład, bo ja tamtego dnia wstałem bodajże o czwartej nad ranem jako Tytan Pracy, Uosobienie Pracowitości.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Jako Syn ludu robotniczo-chłopskiego, codziennie wstaję o 4-tej. xD
To jest niezdrowe. Chyba, że wcześnie idziesz spać.
Ametyst Faradobus

Służba w Pułku uczy mnie szybkiego zasypiania w ciągu dnia i odsypiania, gdzie się da i w jakich pozycjach się da. Oby nasi chłopcy w Bialenii nie mieli tak przeje***. Tongue 
W Powszechnych Bojówkach Ludu Szlacheckiego "Samoobrona" muszę na wszelki wypadek zarządzić pobudkę o jakiejś jedenastej albo dwunastej. W przeciwnym razie nie będzie komu mnie ochraniać w nocy.
Ametyst Faradobus

Wracając do kwestii formowania Pułku Reprezentacyjnego, Marszałek Wielki Dex zaproponował Batalion z jednym głównym kolorem mundurów oraz drugi "wielokolorowy". Wydaje mi się, że robić batalion w sile 3 kompanii zielonych to trochę przydużo... Możemy zrobić  batalion z 4-rema kompaniami reprezentacyjnymi i każdej przypisać kolor mundurów, byłoby lepiej. W drugim batalionie zrobić kompanie wartownicze oraz jedną jako szwadron kawalerii i zrobić dywizjon salutowy (NAJWIĘKSZY ŻART KRWP XD), a wszystko zwieńczyć 3-cim batalionem orkiestr. 

Ale logistycznie lepiej się zna na tym Ronon, dlatego ja tylko przedstawiam propozycje. 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości