• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schemat strony i jej wygląd
W przypadku Prezydenta, RR i ZN opisy też mają być takie długie? Bo nie mam pomysłu, jakie informacje tam zamieścić, żeby je wydłużyć.
Przecież już je wstępnie zrobiłem. Możesz po prostu przerobić, zaktualizować, coś dopisać.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(08-11-2021 20:53)Ametyst Faradobus napisał(a): Drobna uwaga stylistyczna - lepiej brzmi jeśli zamiast ciągle pisać "Republika Bialeńska" użyje się innego określenia np Bialenia, państwo itp. Zawsze dobrze jest jeśli druga osoba przejrzy tekst, więc mogę to w wolnej chwili zrobić dla Wysp, a sam proszę o to samo w przypadku powyższego opisu Rzeszy.
Jasne... korekta, ważna rzecz - znam to z czasów publikowania w czasopismach branżowych. Na razie po prostu przerzuciłem teksty z forum, ale oczywiście wiele spraw warto dopracować. Na tym etapie to akurat kombinuję co i jak można zrobić, wrzucając to co mam. Ale oczywiście warto stylistycznie dopracować naszą "Encyklopedię Bialeńską" i jak najbardziej warto by ktoś "z boku" spojrzał na teksty.
(08-11-2021 20:49)Ronon Dex napisał(a): Tak na szybko wrzuciłem Wyspy Przyjaźni... jeszcz do dopracowania, ale chciałem zobaczyc jak to wygląda: https://gov.bialenia.org.pl/directory/wyspy-przyjazni/
Nie mniej na próbę wrzuciłem mapę od razu do środka, z klikalnym powiększeniem: pod ocenę.

Wpis jako taki: złoto.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Ametyście... Twoja "działka" - na próbe wrzuciłem jedno odznaczenie. Opis króciutki, bo proste przetransponowanie tekstu z ustawy, ale może wykombinujesz coś ciekawszego - https://gov.bialenia.org.pl/directory-ca...znaczenia/

(08-11-2021 21:24)Helwetyk napisał(a): Nie mniej na próbę wrzuciłem mapę od razu do środka, z klikalnym powiększeniem: pod ocenę.
Jest super... guziczek zaraz wykasuję, Twój pomysł jest lepszy.
(08-11-2021 21:38)Ronon Dex napisał(a): Jest super... guziczek zaraz wykasuję, Twój pomysł jest lepszy.
To ja dodaję odstęp pod guzikiem do pobierania mapy w pełnej rozdzielczości, bo mnie OCD wykończy.
Mam pytanko czy ten dział "katalog" dało by się zdublować? Bo w zasadzie byłby idealny do zrobienia Sił Zbrojnych RB.
Wszystko się da, ale głośno myślę, czy warto, tj. co stoi na przeszkodzie, żeby SZRB dodać po prostu jako kategorię i podkategorie do istniejącego?

(Jak w zdaniu: czy coś się przypadkiem nie wysypie w nieoczekiwanym momencie Wink)
(08-11-2021 22:01)Helwetyk napisał(a): co stoi na przeszkodzie, żeby SZRB dodać po prostu jako kategorię i podkategorie do istniejącego?
Siły Zbrojne są dość obszerne... uważam, że będzie "Sajgon" jak wrzucimy zbyt dużo do jednego działu/kategorii. I tak tam będzie sporo rzeczy. Wolałbym zdublować ten dział/kategorię i zrobić na tej samej zasadzie Siły Zbrojne. Tego naprawdę jest dużo... No ale pyatnie czy się da? Jak się nie da (lub może to powodować problemy) to oczywiście sobie poradzę, bo przynajmniej tego już się w tym systemie nauczyłem, że można dodawać podstrony i podstrony podstron... tylko to mniej czytelne będzie.

Inna sprawa, że może po prostu wykorzystam istniejąca kategorię, bo dział "Notices" i tak raczej nie będzie wykorzystany... i tam sobie mogę stronki podwiesić. Jakoś przeboleję, że nie można tam obrazka tytułowego wstawić...
Proponuję, żebyś tu i teraz dodawał w ramach katalogu, skoro lepiej pasuje niż „zwykłe” strony do Twojej koncepcji. Dodaj główną kategorię SZRB, resztę jako podkategorie, a już na końcu się popracuje nad tym, żeby całość przefiltrować tak, żeby „było dobrze”. Jestem praktycznie pewny, że ogarnięcie filtrów będzie sensowniejsze niż dublowanie wtyczki i wszystkiego, co się z tym wiąże, a rezultat dla czytelnika będzie identyczny.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości