15-11-2021 21:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2021 21:53 przez Ronon Dex.)
(15-11-2021 20:49)Helwetyk napisał(a): Czy chcesz, żeby w prawej kolumnie wyświetlały się tak samo, w białych ramkach? Można spróbować... zobaczymy jak to będzie wyglądało.
(15-11-2021 20:53)Ametyst Faradobus napisał(a): Czy planujesz dorzucać do Sił Zbrojnych info o siłach rezerwowych - gwardiach regionalnych - a także spis żołnierzy albo kadry dowódczej? Ależ oczywiście... dzisiaj trochę kopiowałem stron z naszymi okrętami (zacząłem od tych największych, gdzie trzeba było wielu zmian - reszta pójdzie szybciej). Na razie są podczepione okręty lotnicze i niszczyciele - https://gov.bialenia.org.pl/okrety-marynarki-wojennej/
Muszę nieco uaktualnić nasze składy floty na czas mobilizacji (doszło trochę jednostek), ale już nad tym pracuję. Chyba pierwszym elementem, który będziesz mógł zobaczyć to właśnie rezerwa naszej floty czyli grupy okrętów GRZ i lenników. Ale to jeszcze trochę... jest kupa roboty z kopiowaniem stron i będę to robił sukcesywnie.
W zamyśle jest oczywiście umieszczenie też informacji Gwardii Rzeszy i gwardiach lennych, ale to już chyba jako działania bieżące będziemy robić - po tym jak skopiuje to co już jest na starej stronie.
15-11-2021 22:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2021 22:21 przez Ronon Dex.)
(15-11-2021 21:50)Ronon Dex napisał(a): Można spróbować... zobaczymy jak to będzie wyglądało. Wrzucone. W razie czego, gdybyś chciał się pobawić live: Dostosuj -> Dodatkowy CSS -> na samym dole jest wiersz 57. Zmieniasz #sidebar-left na #sidebar-leftNIEDZIALA, analogicznie #sidebar-right na #sidebar-rightNIEDZIALA i po prawej masz podgląd, jak wygląda z ramką, a jak bez. Zmian nawet nie musisz zapisywać, w razie czego.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
![[Obrazek: 1000.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1000.png)
15-11-2021 22:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2021 22:26 przez Ronon Dex.)
Wywaliłbym jeszcze to "Choose Your Interest" bo niczemu nie służy, a tylko szpeci. Tzn. schował gdzieś, bo są tam pewne informacje, ale nie musi to się pokazywać na stronie...
(15-11-2021 22:25)Ronon Dex napisał(a): Wywaliłbym jeszcze to "Choose Your Interest" bo niczemu nie służy, a tylko szpeci. Tzn. schował gdzieś, bo są tam pewne informacje, ale nie musi to się pokazywać na stronie... To pytanie z cyklu polityki informacyjnej; teraz, oczywiście, to wyglądało źle, bo nie miało treści, same nagłówki, ale na szablonie wzorcowym: https://preview.lsvr.sk/townpress/ to taki całkiem zgrabny zbiór najważniejszych odnośników. Wrzucam dla przykładu wypełnione niedziałającymi linkami dla lepszego zobrazowania.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
![[Obrazek: 1000.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1000.png)
Pomysł na przyszłość: do ciekawych miejsc dodać Suderland. Mogę przekazać prośbę, żeby przygotowali swój opis.
"Local time" chyba też można wyrzucić, bo niczemu nie służy.
(15-11-2021 22:36)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Pomysł na przyszłość: do ciekawych miejsc dodać Suderland. Mogę przekazać prośbę, żeby przygotowali swój opis.
"Local time" chyba też można wyrzucić, bo niczemu nie służy. Tam był taki panel pogodowy, można sobie było podpiąć pogodę z jakiegoś serwisu... Okroiłem to do "zegarka". Na razie zostawiłem bo może da się na coś ciekawego przerobić.
U mnie w Faradobaju jest zawsze 21:37.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
(15-11-2021 22:59)Ametyst Faradobus napisał(a): U mnie w Faradobaju jest zawsze 21:37. Ty to masz skojarzenia, że aż obrzydzenie bierze... no chyba, ze inne niż podają Google po wklepaniu tej godziny (to wtedy przepraszam).
(15-11-2021 15:16)Ametyst Faradobus napisał(a): Jest coś konkretnego, co miałem zrobić? W sumie by było... trzeba by posprawdzać czy w Biuletynie są wszędzie aktualne teksty jednolite ustaw - bo tylko takie chcę wstawić na stronę. A nie mam czasu się bawić na obecnym etapie w uzupełnianie tych ustaw. Będę wrzucał sukcesywnie te, które mają aktualne teksty jednolite.
(15-11-2021 20:53)Ametyst Faradobus napisał(a): Czy planujesz dorzucać do Sił Zbrojnych info o siłach rezerwowych - gwardiach regionalnych - a także spis żołnierzy albo kadry dowódczej? Wracając do tego pytania... po przemyśleniu, a jakże z rana na... wiadomo gdzie. Postanowiłem dodać oprócz opisów jednostek również te należące do floty rezerwowej. Oczywiście na stronie znajdą się opisy poszczególnych flot w dwóch wersjach czyli w czasie "P" i po mobilizacji. Natomiast będzie oprócz tego spisu (z odnośnikami do opisów) okrętów MW RB, również spis "Floty rezerwowej" - na razie to szkic bo dopiero to rano zacząłem przerabiać z gotowego spisu okrętów MW RB. Będą tam identyczne przekierowania do opisów okrętów. To nie stanowi problemu, bo część tych okrętów zostało przekazane przez MW RB gwardiom (a więc opisy są na starej stronie - wystarczy skopiować i lekko przeredagować), a cześć była budowana - i nieźle je opisałem w stoczniach, więc jest skąd skopiować i przeredagować. Siłą rzeczy powstaną też opisy flot lenników, które potem się podepnie i staną się zalążkiem opisów gwardii.
(16-11-2021 10:52)Ronon Dex napisał(a): Ty to masz skojarzenia, że aż obrzydzenie bierze... no chyba, ze inne niż podają Google po wklepaniu tej godziny (to wtedy przepraszam).
Mam dziwne hobby, nie zrozumiesz. xD
(16-11-2021 10:52)Ronon Dex napisał(a): Wracając do tego pytania... po przemyśleniu, a jakże z rana na... wiadomo gdzie. Postanowiłem dodać oprócz opisów jednostek również te należące do floty rezerwowej. Oczywiście na stronie znajdą się opisy poszczególnych flot w dwóch wersjach czyli w czasie "P" i po mobilizacji. Natomiast będzie oprócz tego spisu (z odnośnikami do opisów) okrętów MW RB, również spis "Floty rezerwowej" - na razie to szkic bo dopiero to rano zacząłem przerabiać z gotowego spisu okrętów MW RB. Będą tam identyczne przekierowania do opisów okrętów. To nie stanowi problemu, bo część tych okrętów zostało przekazane przez MW RB gwardiom (a więc opisy są na starej stronie - wystarczy skopiować i lekko przeredagować), a cześć była budowana - i nieźle je opisałem w stoczniach, więc jest skąd skopiować i przeredagować. Siłą rzeczy powstaną też opisy flot lenników, które potem się podepnie i staną się zalążkiem opisów gwardii.
No, to brzmi bardzo dobrze. Przy okazji dowódca okrętu (w domyśle np lennik) nie będzie musiał długo szukać przydziału na wypadek mobilizacji.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
|