• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń
To do kompletu...

[Obrazek: 3_03_12_21_11_29_58.png]

[Obrazek: 3_03_12_21_11_29_35.png]

Oraz trzy klasy Krzyża Modernizatorów...

[Obrazek: 3_03_12_21_11_52_47.png]

Tutaj system okuć za wielokrotne nadania i baretki tak jak przy Bialeńskim Krzyżu Zasługi.

Czas na ostateczną decyzję. To jak zatwierdzamy, przygotuję załączniki i puszczamy poprawkę do ustawy.
To może wprowadzę w tej poprawce taką zmianę, że zamiast Krzyża Wielkiego będzie Krzyż Rycerski?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(04-12-2021 08:37)Ametyst Faradobus napisał(a): To może wprowadzę w tej poprawce taką zmianę, że zamiast Krzyża Wielkiego będzie Krzyż Rycerski?
Może być... ale wizerunkowo bez zmian? Choczi mi o to czy mogę się brać za załaczniki - czyli czy zakończyliśmy etap tworzenia wizerunku (zmienić treść napisu w załączniku to kilkanaście sekund).
Ja nie zgłaszam uwag. Ewentualnie baretki mogą być z rozetką - tak jak Order Budowniczych.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(04-12-2021 08:46)Ametyst Faradobus napisał(a): Ewentualnie baretki mogą być z rozetką - tak jak Order Budowniczych.
Zastanawiałem się na rozetką, ale byłoby to tochę niespójne. W przypadku Orderu Niepodległości nie stosowaliśmy rozet, w przypadku OPM i OOB również - w tych ostatnich przypadkach wyróżnikiem klasy noszonej na szyi jest gwiazdka (bo order w tej klasie jest z gwiazdą), a wyróżnikiem najwyższej klasy ON są właśnie miecze (tak jak dodatek do krzyża). Rozety poszły tam, gdzie było więcej klas czy OBR i Order Rzeszy. Ja bym te miecze pozostawił jest to spójne w oznaczeniach baretek - szczególnie wojskowych odznaczeń.
No to dobra, bez nacisku. Mam składać poprawkę?
Ametyst Faradobus

(04-12-2021 09:16)Ametyst Faradobus napisał(a): Mam składać poprawkę?
Daj mi chiwlę czasu - zrobię tylko załaczniki. Jak tutaj wrzucę załączniki to będzie można składać.
Ale załączników nie określa ustawa. Mogą to zrobić samodzielnie Prezydent (w przypadku cywilnych) oraz Dowódca (w przypadku wojskowych).

(Art. 23.

Kwestie związane z wyglądem insygniów oraz baretek, sposobem ich noszenia, a także ceremoniałem wręczania i przywilejami należnym kawalerom orderów i odznaczeń państwowych reguluje Prezydent Republiki Bialeńskiej na mocy rozporządzeń lub okólników, a w przypadku żołnierzy Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej – również Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.)
Ametyst Faradobus

(04-12-2021 11:08)Ametyst Faradobus napisał(a): Ale załączników nie określa ustawa. Mogą to zrobić samodzielnie Prezydent (w przypadku cywilnych) oraz Dowódca (w przypadku wojskowych).
Tak czy inaczej masz gotowe... mozesz składać poprawkę.

[Obrazek: 3_04_12_21_12_01_29.png]

[Obrazek: 3_04_12_21_12_00_46.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości