• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rejestr Lenn i Wolnych Miast
Wpisałem dzisiejsze nadania. Marchia Imerii została wyniesiona do rangi Lordostwa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
1. Dopisałem Księstwo Syrty.
2. Odjąłem od Elektoratu Venomanii 75 folwarków. Mimo to tradycyjnie lenno zachowuje status elektoratu, który w przypadku pierwszego lenna zależy od tytułu lennika.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Uwzględniłem ostatnie nadania przydzielając co do zasady nowe folwarki do młodszego lenna. Ewentualne zmiany proszę zgłaszać. Wyszły następujące zmiany:

1. Do rangi najwyższego kniaźstwa awansowała Anatolia Brodryjska (z racji tytułu lennika), a do rangi kniaźstwa/księstwa - Imeria (z racji liczby folwarków). Do rangi parostwa zaś - Mockeryshire (z racji tytułu lennika).
2. Do rangi grandezy awansowało lenno Japan.
3. Do rangi wielkiego kniaźstwa awansowała Jaruzelima (w moim przypadku 40 dałem Faradobajowi, a 15 Jaruzelimie).
Ametyst Faradobus

Wykreśliłem z Rejestru Babilon oraz dodałem informację o zarządzaniu przeze mnie lennami Karola.
Ametyst Faradobus

Nowe folwarki zostały dopisane - w przypadku posiadaczy dwóch lenn nowe folwarki dodawałem do mniejszego / młodszego. Teoretycznie awansowałem na elektora, ale w moich klimatach sułtan jest odpowiednikiem zarówno para, jak i elektora w związku z czym nazwa Faradobaju nie ulega zmianie.
Ametyst Faradobus

Wprowadziłem ostatnie nadania. Piotr Pawłow awansował na wielkiego kniazia w związku z czym Vistokia uzyskała status wielkiego kniaźstwa.

PS. Dodałem też do rejestru istniejące herby lenn i wolnych miast.
Ametyst Faradobus

Wprowadziłem do rejestru lenno Kinosławia, któremu przy okazji nadałem znak skrótowy Kin. Właściciela uprzejmniem informuję o możliwości tytułowania się na inną modłę.
Ametyst Faradobus

Uzupełniłem dzisiejsze nadania (dodawałem do nowszego lenna, w swoim przypadku nie dodawałem, bo planuję się za jakiś czas ubiegać o trzecie i sobie odkładam, w razie uwag proszę pisać). Sporo zmian:

1. Venomania w wyniku uzyskania przez Andrzeja tytułu katechona została, jako starsze lenno, podniesiona do statusu katechonatu.
2. Razorno w wyniku uzyskania przez Ronona tytułu katechona również została podniesiona do statusu katechonatu.
3. Imeria uzyskała status wielkiego kniaźstwa.
4. Sytra uzyskała status wielkiego księstwa.
5. Kinosławia uzyskała status baronii.
Ametyst Faradobus

Do rejestru dopisałem wolne miasto Argos.
Ametyst Faradobus

Po ostatnich nadaniach nastąpiły następujące zmiany:

1. Kinosławia otrzymała status wicehrabstwa,
2. Dalmazja otrzymała status baronii.

Coś mi się nie zgadza z moimi folwarkami, więc tu jeszcze się wstrzymałem.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości