• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
II Sobór Powszechny Brodryjskiej Cerkwi Prawowierczej
Dziękuję za propozycje Ametyście. Ja osobiście bardzo lubię śpiew cerkiewny, sam się uczę aby śpiewać w chórze, dlatego chętnie posłucham nagrań, które zamierzasz nam przesłać.

Strasznie mi się podoba następujące nagranie;
[Obrazek: FlYScNM.png]
Podoba mi się.
Wkleiłeś link do zupy: https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/Dvc...IKhMAGhMQE

Ja jestem fanem muzyki cerkiewnej. Mogę nawet na UB założyć jakąś katedrę albo pracownię.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Już z edytowane.
Bardzo dobrą oprawę muzyczną miała liturgia przy poświęceniu soboru polowego armii rosyjskiej: https://youtu.be/9Q2vhf72e2U?t=3569
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Też mi się podoba. Wink 
Ja uważam że powinien zostać język narodowy chyba że w przypadku takich śpiewów.
(04-12-2021 17:43)Paweł I napisał(a): W takim razie powinniśmy je przyjąć wspólnie, czekam jeszcze na opinię o.Gagika w tym zagadnieniu.

Cóż, ja jestem innego wyznania, zarówno w realu, jak i tutaj, więc z natury rzeczy mam nieco inny pogląd na pewne kwestie. Niemniej przedstawiony symbol jest akceptowalny i dla mnie, choć niektórych rzeczy mi brakuje, na przykład Ducha Świętego we fragmencie o Wcieleniu.
o. Gagik Bagratuni

Գագիկ Բագրատունի
Dziękuję za wypowiedź. Tu nie interesuje mnie akurat realowe wyznanie, bowiem to Ojciec był współtwórcą obrządku welijskiego, dlatego wasze słowo ma dla mnie ogromne znaczenie. Wink 
Ale Ducha Świętego w tym miejscu jednak bym wprowadził - z tego co wiem, u Was również jest on obecny.
o. Gagik Bagratuni

Գագիկ Բագրատունի

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości