• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata wyborcza?
1) Czy zdaniem kandydatów nie jest problematyczne, że Rada Republiki jest organem o mieszanych kompetencjach sądowniczo-kontrolno-prawodawczo-wykonawczych, w którym zasiadają osoby uprawiające politykę i organizuje się do niego wybory?

I drugie, ważniejsze:

2) Jaką whiskey lubią pić kandydaci?

Cytat: 1) Czy zdaniem kandydatów nie jest problematyczne, że Rada Republiki jest organem o mieszanych kompetencjach sądowniczo-kontrolno-prawodawczo-wykonawczych, w którym zasiadają osoby uprawiające politykę i organizuje się do niego wybory?

Marzeniem byłoby, gdyby nie musieli w nim zasiadać. Poza tym jestem gotów zrzec się funkcji w administracji centralnej jeśli będzie to w oczach ludu stanowiło przeszkodę w sprawowaniu funkcji senatora. Ograniczę się wówczas do aktywności samorządowej.

Cytat:2) Jaką whiskey lubią pić kandydaci?

Paszporta na przykład. Fajny dodatek do kokokoli.

Cytat:Jakie na przykład?

Przywołam chociażby przykład WRON-iarzy i ich spisek, aby niby to legalnie narzucić Bialenii sarmackie jarzmo. Gdybym wówczas był członkiem Rady Republiki (i gdyby ona wówczas istniała) nigdy bym do tego nie dopuścił i w rozerwanej koszuli położyłbym się w drzwiach gmachu Zgromadzenia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
1) Czy zdaniem kandydatów nie jest problematyczne, że Rada Republiki jest organem o mieszanych kompetencjach sądowniczo-kontrolno-prawodawczo-wykonawczych, w którym zasiadają osoby uprawiające politykę i organizuje się do niego wybory?

To raczej normalne, że w Polinie pełni się wiele dziwnych funkcji o wielu dziwnych kompetencjach, także nie przeraża mnie ta cała sytuacja, a raczej napawa chęcią pracy. 

2) Jaką whiskey lubią pić kandydaci?

Johny Walker Red Label, to mój ulubiony produkt do rzygania nim. Osobiście pije 12 letniego Singletona. Wink 
[Obrazek: FlYScNM.png]
(05-12-2021 21:39)Karol Medycejski napisał(a): 1) Czy zdaniem kandydatów nie jest problematyczne, że Rada Republiki jest organem o mieszanych kompetencjach sądowniczo-kontrolno-prawodawczo-wykonawczych, w którym zasiadają osoby uprawiające politykę i organizuje się do niego wybory?
Taka już specyfika mikronacyjna - odgrywamy różne role, czasami takie, ze w realu byłoby to niedopuszczalne, ale nie jesteśmy w realu.

(05-12-2021 21:39)Karol Medycejski napisał(a): 2) Jaką whiskey lubią pić kandydaci?
Jack Daniels...

Piotrze akurat Jasiu Wędrowniczek to nie jest Whiskey, to Whisky.
(05-12-2021 21:41)Ametyst Faradobus napisał(a): Poza tym jestem gotów zrzec się funkcji w administracji centralnej
Nie boisz się, kogo innego mógłbym powołać na MSZ? Tongue Lepiej się dwa razy zastanów, zanim zrezygnujesz. Big Grin
A mógłbyś kogoś innego?

Nooo tak jak Pan Patron powiedział: kogo się mamy bać, a kogo się mamy nie bać? No jak Pan Patron powiedział?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(05-12-2021 21:53)Ametyst Faradobus napisał(a): A mógłbyś kogoś innego?
Kogoś bym wytrzasnął. Novaka na przykład. I prowadzilibyśmy dyplomację poprzez zrzucanie atomufek. Co nie, @'AleksanderNovak'? <3
Cytat:Jack Daniels...

Tak, dobrze wchodzi. A generalnie whisky czy whiskey? I jak ta pierwsza to jaki gatunek?

Cytat:Paszporta na przykład. Fajny dodatek do kokokoli.

Ja nigdy nie pojmę jak można to mieszać. Kokokola to kokokola, powinna być pita czysta (ew. z mlekiem).

Cytat:Johny Walker Red Label, to mój ulubiony produkt do rzygania nim.

Ma w sumie kolor i smak rzygowin, więc właściwie się zgadza.

Wygląda na to, że w nadchodzących wyborach prezydenckich będziemy mieli przynajmniej dwóch kandydatów. Jest więc okazja do zorganizowania debaty i pobudzenia życia politycznego. Tymoteusz Piechota (Bialeńska Partia Socjaldemokratyczna) kontra Iwan Pietrow (bezpartyjny, popierany przez Bialeńską Partię Demokratyczną).
@'Iwan Pietrow' @'Tymoteusz Piechota'
Nie mogę się doczekać się.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości