• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wniosek o przyjęcie na studia
Wasz Magnificencjo,

Ja, Aleksader Novak, uprzejmie proszę o przyjęcie mnie na studia doktorskie z zakresu historii. Liczę na pozytywne rozpatrzenie wniosku. 
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Polecam, bardzo dobry student!
Wniosek przyjmuję. Dzisiaj dopełnię formalności, ale proszę już teraz odezwać się do mnie w kwestii tematów, bo najpewniej zaproponuję siebie jako promotora.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Mógłbym opracować historię Rohanu na sam początek...
(-) Aleksander Novak
Tylko czy to Kulegi nie przerośnie pod względem ilości materiału? Ten temat, wbrew pozorom, nie musi być szeroki, a wręcz powinien być w miarę ogarnialny. Lepiej napisać 10 porządnych stron niż 40 byle jakich.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Myślałem też nad tym tematem i przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Już od jakiegoś czasu mówię o tym, że priorytetem dla bialeńskiej historiografii powinno być w tym momencie opracowanie materiału znajdującego się na starym forum: omówienie historii różnych instytucji (np I Rzeszy), skopiowanie najważniejszych treści itp. Wybór jest bardzo duży. Oczywiście nie chcę tu niczego narzucać, zwłaszcza że jest Kulega obcokrajowcem, ale wydaje mi się, że tego rodzaju praca byłaby ciekawa i pożyteczna dla Pana i dla społeczeństwa. Oczywiście byłaby też trochę żmudna, ale prace naukowe (zwłaszcza doktoraty) są żmudne co do zasady.
Ametyst Faradobus

A mógłbym opracować jakąś historię przedinternetową? Co do Rohanu to to nie jest aż taki obszerny temat.
(-) Aleksander Novak
A jakie są do tego materiały?
Ametyst Faradobus

Kurła... Żadne
(-) Aleksander Novak
Bo doktoratu nie da się napisać z głowy (chyba, że jest to doktorat z matematyki).
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości