• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narodowy Komitet Budowy Stolicy
Aby być Miecznikiem nie trzeba nawet być obywatelem i nie wystarczy też zrzec się na odwal folwarków, aby je utracić.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(21-12-2021 15:06)Ametyst Faradobus napisał(a): Aby być Miecznikiem nie trzeba nawet być obywatelem i nie wystarczy też zrzec się na odwal folwarków, aby je utracić.
No tak... ja wiem, że formalnie nie trzeba, ale się ktoś zrzekł wszystkiego hurtem i do tego jeszcze napisał, aby mu konto usunąć ("bo jego noga tu nie postanie") - to chyba nie bardzo możemy liczyć na działanie i raczej trzeba chyba uznać, że stanowisko się opróżniło i szukamy nowego Miecznika.
Odwołanie to nie problem. Trzeba tylko zwołać Sejm i od razu wybrać nowego. Proponuję już na spokojnie, po nowym roku.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Można się po prostu skontaktować i zapytać, czy chce dalej być Miecznikiem. Chyba nikt z nas (może poza Iwanem) nic do niego nie ma, więc gdyby chciał dalej w jakimś wymiarze działać w Rzeszy, to nie byłby to problem?
To napisz, bo chyba masz z nim w miarę stały kontakt, w razie czego cofnę odwołanie.
Ametyst Faradobus

Jeśli chodzi o Bialenię to nic do niego nie mam. Niech sobie działa jak ma na to ochotę.
Niemniej od czasów swojej deklaracji się chyba na naszym forum nie pojawiał.
Ametyst Faradobus

W porządku, zapytam i dam znać, jak wygląda sytuacja.
Rzesza w zamyśle miała być takim miejscem, w którym nie tyle liczy się obywatelstwo i narodowość, co szlachectwo. Wielki kniaź z Muratyki byłby ciekawym urozmaiceniem, mógłby też promować muratycką kulturę i gospodarkę w swoim lennie. Wink

EDIT: A tak w ogóle @Helwetyk mógłby też zostać lennikiem. Wink
Ba, przecież ja też najpierw działałem w lennie, a dopiero później dostałem obywatelstwo. Poza tym nawet w Polsce nie trzeba mieć obywatelstwa, aby zostać radnym.
Ametyst Faradobus

Panowie, przede wszystkim wyrzekłem się wszystkich tytułów, odznaczeń, służby, a także zarzuciłem służbę w Bialeńskiej Armii z tego tytułu, że mam już po dziurki w nosie pewnej osoby w waszym społeczeństwie. Poczytałem troszeczkę tego co się działo na tym forum i z całym szacunkiem, ale bujanie się wspólną agresją w stronę innych państw nie ma sensu zarówno w Muratycy jak i w Bialenii, a to że Brodria stała się wrakiem i jest nie aktywna to już nie mi o tym cokolwiek mówić. 

Wiązać się na dłużej nie mam zamiaru z tym krajem, bo wystarczy, że działam w innym państwie i jestem okrzykiwany tak czy siak, co po części zniechęca mnie także do pracy w Bialenii, gdyż nie pozwolę sobie na naskakiwanie na moją osobę przez kogokolwiek. Nie będę wracał pełną aktywnością, zajmę się do końca kadencją Miecznika Portu Arthurberg, a potem zwyczajowo odejdę.

Swoją drogą nie mam zamiaru tu marudzić, robię swoje i pokojowo się żegnam. Medali, tytułów etc. za moją aktywność nie oczekuję, a powiem nawet że nie chcę, bo nie mam zamiaru znów się wyrzekać tego. Swoją drogą wydaje mi się, że niektórzy mogliby też nie zaglądać w moje posty jak im one nie pasują i tyle.
[Obrazek: FlYScNM.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości