• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
(30-12-2021 12:12)Salvador Estela Sonnero napisał(a): No szkoda tych stosunków dyplomatycznych. Czy osoby decyzyjne planują jakieś retorsje?
Póki co nie. Może jak kiedyś będzie nam się chciało zaktualizować listę państw uznawanych, to wykreśli się Muratykę, ale póki co nie chce mi się tak się wysilać dla Waksmana. Big Grin
(30-12-2021 12:12)Salvador Estela Sonnero napisał(a): Poratuje ktoś źródłem pisanym dotyczącym Szelenyi? Nie znam w ogóle tego państwa
https://micropedia.fandom.com/wiki/Kategoria:Szelenya
https://coronalocuta.wordpress.com/2015/...prezydent/

Jak kiedyś pojawiały się teorie, że Sasza to realnie facet, to ktoś wysunął hipotezę, że jest to właśnie ta sama osoba, która wcielała się w Tomasza Spourburga. Ale nie wiem na ile to legenda miejska. Big Grin
(30-12-2021 12:19)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Może jak kiedyś będzie nam się chciało zaktualizować listę państw uznawanych, to wykreśli się Muratykę […].
Proszę, nie.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Do prezydenta Waksmana została skierowana poselska interpelacja. Autor jasno nie określił swojego stanowiska, ale wydaje się, że ostatnie decyzje Prezydenta nie mają stuprocentowego poparcia wśród muratyckiej społeczności. Z ciekawością będę śledził bieg wydarzeń.

(30-12-2021 12:28)Helwetyk napisał(a):
(30-12-2021 12:19)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Może jak kiedyś będzie nam się chciało zaktualizować listę państw uznawanych, to wykreśli się Muratykę […].
Proszę, nie.

Też uważam, że to pewna przesada, ale jak zareagować ? Notą dyplomatyczną? Akcją narracyjną? (trzeba wygooglować jakiś dobry podręcznik o przecinkologii ...)
(—) Salvador Estela Sonnero
(30-12-2021 12:42)Salvador Estela Sonnero napisał(a): Też uważam, że to pewna przesada, ale jak zareagować ? Notą dyplomatyczną? Akcją narracyjną? (trzeba wygooglować jakiś dobry podręcznik o przecinkologii ...)
Najlepiej jak Japonia na wypowiedzenie wojny przez Polskę. (Wypowiedź prywatna).
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Ale nie udawajmy, że jakieś dzieci i ich fochy robią na nas jakiekolwiek wrażenie xd
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No dobra, to nie wykreślimy, jak nie chcecie.
(30-12-2021 13:52)Ametyst Faradobus napisał(a): Ale nie udawajmy, że jakieś dzieci i ich fochy robią na nas jakiekolwiek wrażenie xd

Nie twierdzę, że powinniśmy przez te "emocje" zarywać noce, ale na rzecz zabawy w mikronacje i w dyplomację, wypadałoby jakkolwiek odpowiedzieć. Nie wiem czy lakoniczny, satyryczny komentarz Prezydenta odnośnie wypowiedzenia jest wystarczający.
(—) Salvador Estela Sonnero
Spokojnie, pojutrze albo w niedzielę wypuszczę super bombę.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Co prawda to jeszcze nie bomba, ale się wypowiedziałem się. No i dziękuję ugułem za tę wypowiedź.
Ametyst Faradobus

Chcesz zrzucić atomufkę na Muratykę?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości