(26-12-2021 19:02)Ametyst Faradobus napisał(a): A spoko, myślałem właśnie, że wolisz na odwrót.Tak, ale tamto dotyczyło robienia wpisów encyklopedycznych i opisów elementów kraju, gdzie i tak robi się przyciski odrębnie. Natomiast tutaj ma to być skrót wydarzeń i to robiony regularnie - w związku z tym nie może to zanadto absorbować czasowo przy wrzucaniu na stronę - bo inaczej regularność szlag trafi. Wystarczy nie mieć czasu i wydania nie będzie. Stąd opracowałem formę prostą - w stylu kopiuj-wklej.
|
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
|
|
01-01-2022 13:39
Moja dawka z mijającego tygodnia.
Z Rzeszy Bialeńskiej 1. W rejonie Cieśniny Nordackiej powstaje graniczna grupa operacyjna Żandarmerii Rzeszy, której zadaniem jest obrona wybrzeża Anatolii przed dywersją. Dowództwo Gwardii Rzeszy planuje dalsze prace nad systemem obrony tej części terytorium. 2. W wyniku noworocznych nadań Prezydenta Republiki szereg lenników Rzeszy uzyskało wyższe tytuły. 3. Lennicy z północnej Anatolii planują powołanie do życia mikroregionu o roboczej nazwie Czwórlenna. 4. Aleksander Novak otrzymał lenno o nazwie Kinosławia. 5. Tymoteusz Piechota objął zarząd nad Rezerwatem Strusia Poleskiego w lennie Mockeryshire. W parostwie rozpoczął też działalność lokalny transport publiczny. Z Uniwersytetu Bialeńskiego 1. Trwają przygotowania do piątego Colloquium Bialenicum. Początek planowany jest na 29 stycznia, a tematem przewodnim będzie narracja w Mikroświecie. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
01-01-2022 22:11
Prezydent:
- Bialenia zajęła 2. miejsce w grudniowych badaniach Instytutu Statystyk Międzynarodowych oraz 4. miejsce w skali roku. Był to najaktywniejszy miesiąc w historii obecnego forum (od marca 2019 r.). - Konduktor wygłosił orędzie noworoczne oraz nadał Obywatelom i Przyjaciołom Bialenii folwarki lenne oraz ordery i odznaczenia. - Prezydent nadał Tymoteuszowi Piechocie obywatelstwo oraz powierzył mu w lenno Dalmazję. - Konduktor nadał Aleksandrowi Novakowi w lenno Kinosławię. - Miała miejsce arcyciekawa dyskusja na marginesie konsultacji ws. zmiany sposobu dołączania do Zgromadzenia Narodowego. Pojawiły się propozycje zmian ustrojowych oraz metapolityczna dyskusja o modelach mikronacji. -
02-01-2022 09:39
02-01-2022 09:58
Podesłałem linka kilku osobom.
A co myślicie o kolportażu zagranicę? Podzielilibyśmy się z Ametystem krajami i co tydzień przedstawiali najważniejsze wydarzenia z Bialenii.
02-01-2022 10:03
(02-01-2022 09:58)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): A co myślicie o kolportażu zagranicę? Podzielilibyśmy się z Ametystem krajami i co tydzień przedstawiali najważniejsze wydarzenia z Bialenii.Jasne, może tylko poczekajmy dzień, dwa - jestem umówiony z Hewetykiem na podpięcie nowej strony już oficjalnie.
02-01-2022 12:21
Że też wcześniej ci debile z MSZ na to nie wpadli.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
02-01-2022 12:25
Ja popieram kolportaż zagranicą, to jest też popularne wśród innych mikronacji. Ja proponuję zamieszczanie tych informacji w państwach, które uznajemy.
02-01-2022 12:26
Trochę ich jest.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
02-01-2022 12:59
Mam prośbę o dopisanie jeszcze w Rzeszy:
6. 6 stycznia w Wolnogradzie odbędą się obchody Święta Sześciu Króli - trwa nabór uczestników orszaku. prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)