• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biogramy obywateli
(02-01-2022 13:06)Ametyst Faradobus napisał(a): Mała prośba, już kiedyś chyba o niej wspominałem. Tu się urwał kawałek słowa w moim biogramie:
Poprawię, ale nie w tej chwili - właśnie jestem na łączach z Helwetykiem, w sprawie podpięcia nowej strony. Do odwołania nie ma grzebania...
Bez pośpiechu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Poprawione.
Dzięki, tylko napisałeś znowu JEruzelima zamiast JAruzelima. xD Może powinienem przestać zrzędzić i uznać to za jakiś dialekt poleszucki.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(02-01-2022 16:52)Ametyst Faradobus napisał(a): Dzięki, tylko napisałeś znowu JEruzelima zamiast JAruzelima.
Nie wiem czemu mi się to ciągle chrzani... pewnie znowu za długo siędzę przy kompie. Poprawiłem
Może z Jeruzalem Ci się kojarzy? Nie wiem, czy jesteś fanem Rancza.
Ametyst Faradobus

(02-01-2022 17:00)Ametyst Faradobus napisał(a): Może z Jeruzalem Ci się kojarzy? Nie wiem, czy jesteś fanem Rancza.
Masz rację, to może być to... Ranczo bardzo lubiłem.
Przecież bym Cię nie podejrzewał o skojarzenia z Jerozolimą.
Ametyst Faradobus

(02-01-2022 17:34)Ametyst Faradobus napisał(a): Przecież bym Cię nie podejrzewał o skojarzenia z Jerozolimą.
To w sumie również możliwe... ale nie z tych obrzydliwych przyczyn o jakie byś mnie nie podejrzewał. Był czas, gdy w Izraelu (przez około roku) bywałem regularnie, w zasadzie raz w tygodniu (zajmowałem się pewnymi elementami zaopatrzenia kontygentu wojskowego na pograniczu Libanu i Izraela) choć akurat Jerozolima nie była moim "kierunkiem działania", a raczej Hajfa (rafineria... bywałem tam po paliwo parę razy), Tel Awiw (bank i biura firm) i Ashdod (port) - jednak skojarzenia z Izraelem są u mnie jak najbardziej możliwe i prawdopodobne - do dzisiaj mam do tego kraju i jego mieszkańców spory sentyment.
Napisałem notkę o Janie Sapiesze:

Cytat:
Jan Sapieha był w przeszłości aktywnym obywatelem Republiki Bialeńskiej, najbardziej znanym jako koordynator Bialeńskiej Listy Przebojów. Poza tym udzielał się na polu sportu - między innymi jako organizator wypraw wysokogórskich i ekspedycji do mało znanych części Bialenii. Działacz polityczny (był między innymi członkiem Rady Republiki oraz posłem do Parlamentu) oraz samorządowy (cezar wolnego miasta Rzeszy Apfelbaumstadt).

Właściciel dwóch lenn: wielki kniaź Żółkwi oraz lord Odlotowych Opowieści.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości