• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziennikarstwo w Bialenii
Chciałbym poruszyć kwestię dziennikarstwa w Bialenii, może utworzymy jakąś gazetę, możemy też stworzyć telewizję. Mogę poprowadzić jakąś gazetę, w której będę wrzucał na przykład wieści z mojego lenna, czyli Dalmazji.
Każdy może utworzyć gazetę. Ja kiedyś próbowałem rozkręcić Reichszeitung i relacjonować tam wydarzenia z Rzeszy, ale prawdę mówiąc straciłem zapał. Potem Zielony Sztandar Wolności wyszedł mi nieco lepiej.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja jestem jak najbardziej za tym, by stworzyć jakąś nową gazetę, lub ew. reaktywować starą. Deklaruję się do pisania artykułów. Zostanie Pan redaktorem naczelnym?
Zostanę możemy stworzyć Gazetę Bialeńską.
Kiedy ruszamy?
Może być jutro.
(05-01-2022 19:10)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja kiedyś próbowałem rozkręcić Reichszeitung i relacjonować tam wydarzenia z Rzeszy, ale prawdę mówiąc straciłem zapał. Potem Zielony Sztandar Wolności wyszedł mi nieco lepiej.
No cóż... reaktywacja "Przeglądu Wojskowego" (kiedyś ukazywał się na pasku forum, za czasów Hewreta, który mi tam użądził wydawnictwo), też na razie ograniczyła się do odtworzenia dawnego logo czasopisma. Jednak nie tracę nadziei, gdy zakończe prace dotyczące SZ RB na stronie to chciałbym wrócić do tego... czas pokaże.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości