• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Głosowania w Zgromadzeniu
Ja chętnie pomogę. Problem jest tylko taki, że mam słaby kontakt z Joahimem, bo nie mam go na fejsie, a z kolei ja nie wchodzę zbyt często na discorda... Musimy się jakoś zsynchronizować.
Ale Joahim, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia, raczej na bieżąco sprawdza PW.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(08-01-2022 12:22)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Polecam stworzoną przez Helwetyka listę
Jakbyście nie zauważyli to osobiście nanoszę poprawki na liście członków ZN na bieżąco, ostatnią aktualizację robiłem 5 stycznia (poprzednia była chyba 3 dni wcześniej): http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=1439
Jeszcze mnie tknęło... czy pomogło by, gdyby wstawiać głosowania na stronie? Albo jako wydarzenia, albo jako dodatkowy kafelek z linkiem do głosowania, zresztą może to być też informacja dotycząca ZN - Debata w ZN, Głosowanie w ZN? Zrobiłbym dwa obrazki (debata, głosowanie) i je podmieniał prowadziłyby do określonego tematu w ZN...

Zamast tego kafelka "Samorządy", który wstawiłem kiedyś na siłę jak nie było co jeszcze na stronę główną wstawić. Można by w to miejsce takie ważne informacje dawać na stonie. Wstawiłbym to pomiędzy "menu", a kafelek "prasowy" - https://gov.bialenia.org.pl/
Właśnie o tym myślałem, by umieścić na stronie, więc jeżeli jest to nie problem techniczny, to jestem za. Da się automatycznie umieszczać taką informację, czy trzeba będzie to robić ręcznie?
(08-01-2022 16:23)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Da się automatycznie umieszczać taką informację, czy trzeba będzie to robić ręcznie?
Ręcznie, ale to nie problem, jak sobie przygotuję (jutro nad tym siądę... sobotnich wieczorów nie spędzam przy kompie, jeszcze tak "dziadowskiego" żywota nie mam) gotowce, to będzie to chwila na wrzucenie - wystarczy wtedy mnie informować jak przeoczę, a do najbliższego urolopewego wyjazdu (maj) to kogoś w tym przeszkolę... np. naszego nowego "informatyka" Ametysta.  Big Grin
Oczywiście pewien automatyzm może się da zrobić, ale wtedy tylko jako znak postu - tak jak z postami na forum, ale to mało rzucające się w oczy jest.

Przepraszam za tak pourywane... z biegu to zrobiłem.
(08-01-2022 16:47)Ronon Dex napisał(a): "informatyka" Ametysta.

To trochę tak jakby Ciebie nazwać ministrantem xD. Przepraszam ugułem, że tak powiedziałem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(08-01-2022 16:49)Ametyst Faradobus napisał(a): To trochę tak jakby Ciebie nazwać ministrantem xD. Przepraszam ugułem, że tak powiedziałem.
Żebyście się Ametyst nie zdziwili... ponad 35 lat temu kończyłem w armii taki kurs, to się chyba nazywała "marksistowska teoria i krytyka religii", a wykładowca był naprawę niezły i upierdliwy... musieliśmy ogarnąć zarówno mitologię chrześcijańską (w tym ich Biblię), jak i Koran (a zdałem to na najwyższą notę - wówczas 5). Do dzisiaj potrafię zagiąć niejedengo fanatyka Krk (fanatycy zwyke są idiotami... nawiasem mówiąc), jak i wykazać kretynom (dośc powszechnie) twierdzącym, że Islam przyzwala na bezkarne mordowanie niewiernych, że tkwi w nich błąd w cytowaniu jednych wersetów Koranu, a pomijaniu innych (niewygodnych dla założonej teorii).

Tak więc... dałbym sobie radę i tam (w Krk) - jak dobry dywersant na tyłach wroga.  Big Grin
No i widzita? Można? Można. Nie trzeba od razu uruchamiać legislacji, skoro najpierw istnieje możliwość przetestowania prostych rozwiązań.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości