• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Głosowania w Zgromadzeniu
>Problemem jest natomiast ograniczona liczba odbiorców pojedynczej wiadomości.

O właśnie, to też byłoby łatwiej jakby był wyższy limit. Tak jakieś 20 byłoby ok. Wtedy starczyłoby skopiować listę członków ZN i po problemie.

>Problem jest tylko taki, że mam słaby kontakt z Joahimem, bo nie mam go na fejsie, a z kolei ja nie wchodzę zbyt często na discorda...

Zawsze cie mogę dodać (czy tam ty mnie).

Aczkolwiek jak tak myślę to właśnie najprościej by było chyba używać tej listy aktywnych, kopiować pingi i wkleić do wątka.
A może dodawać też ogłoszenie na samym szczycie forum (np. na czerwono - "TRWA x GŁOSOWAŃ W ZGROMADZENIU! OBYWATELE PROSZENI SĄ O ODDANIE GŁOSU!")?
Ja też jestem za taką opcją.
(08-01-2022 18:29)Joahim-von-R napisał(a): O właśnie, to też byłoby łatwiej jakby był wyższy limit. Tak jakieś 20 byłoby ok. Wtedy starczyłoby skopiować listę członków ZN i po problemie
Jaki jest obecnie limit osób, do których można wysłać wiadomość? Bo członków ZN jest obecnie raptem 12-tu. Gdzie tu problem? Nawet jeżeli trzeba wysłać 2 wiadomości, które można po prostu skopiować. Moim zdaniem sztuczny problem. Ale podpytam Hewetyka, jak to zmienić...

Przez większość swojej prezydentury wysyłałem PW o głosowaniach i działało... Czemu obecnie ma to nie działać?
Nie no, ja mówię, jak dla mnie to aż tak duży problem być nie musi, skoro jest ta maszynka co sama gereuje pingi aktywnych. To łatwiej będzie skopiować i wkleić pingowanie niż pisać PW.
(08-01-2022 19:26)Joahim-von-R napisał(a): Nie no, ja mówię, jak dla mnie to aż tak duży problem być nie musi, skoro jest ta maszynka co sama gereuje pingi aktywnych. To łatwiej będzie skopiować i wkleić pingowanie niż pisać PW.
Jak zrobisz, tak zrobisz... jak dla mnie metoda jest kompletnie bez znaczenia - byle skutecznie i systematycznie.
Wstawiłem testostowo info nt głosowania w ZM na stronie głownej, zerknijcie co myślicie - https://gov.bialenia.org.pl/
Trochę się boję, że to może się "opatrzyć". W sensie, że przestaniemy zwracać na taką ikonkę uwagę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(09-01-2022 19:34)Ametyst Faradobus napisał(a): W sensie, że przestaniemy zwracać na taką ikonkę uwagę.
Ale to będzie wstawiane tylko na głosowanie... normalnie tego nie będzie. Oczywiście nie ma 100-procentowych metod - ale jest 100, jednoprocentowych. To nie ma zastapić innych kwestii - wysyłamy PW, ustawiamy info na stronie itp.
To ja mam propozycję, aby użyć wyłącznie czerwonego (najlepiej na białym / przezroczystym tle) - to jest kolor, który przyciąga uwagę. Sam komunikat bym uprościł maksymalnie np samo TRWA GŁOSOWANIE
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości