• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Mi się wydaje, że Leocji można dorównać.
W mieście Szczecin są dwa licea, które od lat rywalizują na polu konkursów i olimpiad. Dumą jednego z nich był mój przyjaciel, nazwijmy go Kowalskim, coroczny laureat kilku olimpiad, który rzecz jasna pozostawał w co najmniej koleżeńskich relacjach z licealistami od konkurencji. Już po maturze dowiedział się od nich, że wśród nauczycieli tego drugiego liceum panowało coś, co się nazywało nieformalnie "kompleksem Kowalskiego". To znaczy przed każdą olimpiadą tamtejsi nauczyciele motywowali swoich podopiecznych na zasadzie "no to w tym roku pokażemy Kowalskiemu", "pobijecie Kowalskiego!".

Naprawdę, nie musimy hodować w sobie kompleksu Leocji, bo my jesteśmy Bialenią. Wystarczy, że skorzystamy z pewnych dobrych wzorców.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ale chyba nikt nie ma kompleksów, po prostu ja jestem zwolennikiem realistycznej samooceny. Wink
(12-01-2022 14:14)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ale chyba nikt nie ma kompleksów, po prostu ja jestem zwolennikiem realistycznej samooceny.
Znamienne, że ja mam dokładnie przeciwne odczucia, mianowicie, że to w Bialenii trawa jest bardziej zielona (no w tym kontekście nie mogłem się powstrzymać, przepraszam). Big Grin
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Aj waj, ja też chcę taki fajny różowy status Gościa zagranicznego. Mogę prosić?
Chyba Gościa Niedzielnego hiehiehie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(12-01-2022 14:47)Helwetyk napisał(a):
(12-01-2022 14:14)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ale chyba nikt nie ma kompleksów, po prostu ja jestem zwolennikiem realistycznej samooceny.
Znamienne, że ja mam dokładnie przeciwne odczucia, mianowicie, że to w Bialenii trawa jest bardziej zielona (no w tym kontekście nie mogłem się powstrzymać, przepraszam). Big Grin
A dziękuję, to dzięki regularnemu malowaniu. Big Grin
Ależ sobie kadzimy, normalnie jak w kółku wzajemnej adoracji, czy tam przy innym zielonym stoliku. Tongue

(12-01-2022 14:54)Pius Maria Medycejski napisał(a): Aj waj, ja też chcę taki fajny różowy status Gościa zagranicznego. Mogę prosić?
Proszę bardzo, gotowe.
P.S. Genialny avatar z moim ulubienym współczesnym papą.

http://du.zkrm.ct8.pl/dziennik/?p=387
Piotr Romanow został prezydentem Muratyki. Mimo ostatnich inb, szczerze gratuluję i życzę owocnej prezydentury!
Ja również gratuluję, myślę że to będzie wielka prezydentura.
Nie ma co ukrywać, Towarzyszu Prezydencie Andrzeju, że Benedykt XVI (kard. Ratzinger) to jedna wielka klasa - jego celebracje oraz sznyt budziły zachwyt, a jego intelekt przelany na papier to wspaniała uczta umysłowa i duchowa.
Tiary nie nosił.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości