• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Postuluję wpuszczenie Karbiaka tutaj na chwilę - każdy zasługuje na chwilę rozrywki.

Niedawno był na colloquium, może pominąłeś w zalewie nowych postów. Byłem skłonny chwilowo go tolerować w imię autonomii uczelni, ale jak zaczęły się realne groźby, to się pożegnaliśmy.
Ugułem to ja mam taką obserwację.

@"Andrzej Płatonowicz Ordyński" chwilę temu w prywatnej rozmowie trafnie zauważył, że w mikronacjach mamy taki "zestaw konstans" - ludzi, którzy nigdy się nie zmieniają i działają cały czas tak samo. Karbiak jest tu najbardziej wyrazistym przykładem. Ja jednak jestem na tyle stary, że pamiętam jego działalność sprzed tych dwunastu lat, gdy sam jako gówniarz zaczynałem zabawę, i o dziwo wówczas była to działalność... w miarę konstruktywna. Miał tę swoją Wurstlandię z całkiem spoko zrobioną (jak na tamte czasy) stroną, przemyślanym klimatem. Wówczas jeszcze prawie w ogóle nie odp**dalał, jakoś tym zarządzał i dopiero jakiś czas później zaczęły się jaja. Ba! Byli sensowni i spokojni ludzie, którzy świadomie angażowali się w dosyć ścisłą współpracę z nim (niektórych znał chyba z reala) - kto dzisiaj pisałby się na coś takiego? No dziś jest to w jego przypadku niemożliwe. Krótko mówiąc od paru dobrych lat obserwujemy najpewniej mocno postępujące zaburzenie - coś jak POTUSPL Max Kolonko.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(19-01-2022 14:25)Ametyst Faradobus napisał(a): pamiętam jego działalność sprzed tych dwunastu lat, gdy sam jako gówniarz zaczynałem zabawę, i o dziwo wówczas była to działalność... w miarę konstruktywna
Feliks Spirkin zawsze wspomina, że Vilander był całkiem niezłym i charyzmatycznym przywódcą. A mi nawet te jego wczesne blogi w miarę się podobały, bo nie jest mi obca krytyka Mikroświata w jego obecnym kształcie. No ale są pewne limesy.
Dla mnie był wtedy po prostu antypatyczny, ale może to był punkt widzenia trzynastolatka. Niemniej sporo ludzi się wówczas przez Wurstlandię przewinęło i mają raczej dobre wspomnienia z tego pierwszego okresu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

https://forum.muratyka.ct8.pl/index.php?...ell-klonem
Ujawniono tożsamość Federanta Rockwella.

https://forum.muratyka.ct8.pl/index.php?...or%C3%B3w/
Leszek rozpoczął nowy biznes, nie tracę jednak nadziei, że kiedyś jeszcze będę mógł umówić się z Jessica i Lindą.

https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...020260bff0
Piękne podsumowanie ostatniego wylewu aktywności w Sarmacji.
Z tym klonem to dziwna sprawa, bowiem klon Federanta to Filip von Sarn, który był znany w Bialenii jako Kamil Veriopin. W styczniu Filip von Sarn dokonał przejęcia władzy w Norweglandzie, i proklamował Monarchię Norwacji.
Że też mu się chce...
Ametyst Faradobus

(23-01-2022 19:14)Tymoteusz Piechota napisał(a): Z tym klonem to dziwna sprawa, bowiem klon Federanta to Filip von Sarn, który był znany w Bialenii jako Kamil Veriopin. W styczniu Filip von Sarn dokonał przejęcia władzy w Norweglandzie, i proklamował Monarchię Norwacji.
A to ciekawostka, dziękuję za tę informację. Zupełnie nie skojarzyłem, że Rockwell i Veriopin to mogła być ta sama osoba. Po zachowaniu też nie poznałem.

(23-01-2022 19:20)Ametyst Faradobus napisał(a): Że też mu się chce...
Chłopak prowadzi emocjonującą działalność, ja się mu aż tak nie dziwię. Wink
A czym on u nas podpadł? Zapamiętałem go tylko z próby stworzenia antyludzkiego systemu rejestracji samolotów.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości