• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe mikronancje
Ciekawe państwo, również życzę powodzenia.
Grutin, czy nie lepiej zaangażować się w coś większego (np. Bialenię i państwa stowarzyszone) zamiast tworzyć kolejną mikronację kopiującą kolejne realne państwo?

Jeżeli interesujesz się klimatem brytyjskim to równie dobrze możesz sobie stworzyć u nas lenno w takim klimacie. Po co od razu tworzyć mikronację, w której będziesz sam jak palec?

Ja rozumiem, że to może być dla Ciebie ciekawe, ale czy Ty naprawdę nie wyciągasz lekcji z historii? Ile Ty już takich państw natworzyłeś? Czy któreś z nich (poza Brodrią, która wychodziła poza ogólny schemat) przetrwało próbę czasu?
Mnie tam najbardziej zastanawia gdzie ta mikronacja niby leży. Jak ostatnio pływałem między Voximą a Norington to nie było żadnych wysp innych...

Tak, będę narzekać na to, że znowu się tworzy nowe piksele a tyle jest pięknego szarego koloru na mapie do zamalowania.
(20-01-2022 06:46)George Howard napisał(a): Nowiutkie
Tak tylko na przy okazji... jak się czyjąś pracę wykorzystuje do swoich celów i przerabia po swojemu to w dobrym tonie jest chociaż zapytać czy można. I kolejna sprawa - proszę nie firmować swoich przeróbek logiem IBK, bo usypanie sobie jakiś wysepek jest Twoim "dziełem", a nie wynika z analiz IBK. Oczywiście może się tak zdarzyć, że z czasem te nowe wyspy uzyskają uznanie i staną się oficjalnymi, a wtedy naniesiemy je oficjalnie na mapę.

Nie oceniam szans i sensu tworzenia kolejnej mikronacji, ale sensowność "usypywania" kolejnych wysp w obliczu sporej ilości OBPP w mikroświecie jest moim zdaniem "taka sobie". Przyznam, że są większe szanse na uznanie nowej mikronacji powstałej na OBPP, niż uznanie "usypywania" kolejnych wysp dla jednej osoby.
mmm... nordata w starym stylu.
Chyba czwarta "Brytania" na Polinie, którą pamiętam. Jednej byłem nawet królem wbrew swojej woli.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ciekawe… Ja też zostałem kiedyś królem Brytanii. Byłem wtedy Królem Hasselandu. Dostałem ją w spadku od jakiegoś mikronauty. Nie pamiętam już jego imienia i nazwiska, ale twierdził, że na moment v-śmierci był władcą tego państwa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Rzeczywiście, Drogi Rononie masz rację. To wielki błąd z mojej strony. Logo IBK zostanie natychmiast usunięte, a autor pierwotnej wersji mapy zostanie uwzględniony. Bardzo przepraszam.
Дмитрий Сергеевич Медведов

A co jest nie tak z wyspą obpp położoną na północny zachód od Wurstlandii? Usypywanie ciągle nowych lądów nie świadczy dobrze o Nordacie. To już lepiej byłoby nadać tej istniejącej wyspie nieco innych kształt. A przy okazji Brotania stałaby się trochę bardziej oryginalna, nie byłaby kopią realnego państwa.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości