25-01-2022 12:48
(24-01-2022 20:03)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja sam chwilowo nie miałem czasu, aby na spokojnie sformułować propozycję zmian, ale od jutra powinienem nad tym trochę popracować, aby przejść do fazy pracy nad konkretnym projektem.Wątek jest bardzo „pode mnie”, ale u mnie podobnie z czasem. Zgadzam się jednak z przedpiszcą w cytowanym fragmencie:
(17-01-2022 21:38)Karol Medycejski napisał(a): Względnie, jak już chcemy uchwalać jakieś prawo poprzez kolektyw, jakim jest Sejm (a który potem musi się zbierać i głosować, by zmienić ew. poprzednio uchwalone bzdury), to niech te nasze […] akty pozostają na jak największym poziomie ogólności. A szczegóły do określenia poruczajmy Lwu. W ten sposób nieco uelastycznimy to prawo Rzeszy, a z drugiej zostanie jakaś dłubanina dla tych, którzy to lubią (ja od razu mówię, że nie lubię, ale Ametyst chyba już tak).Jeżeli istnieje potrzeba, zawsze można Sejmowi przyznać prawo uchylania aktów urzędowych Lwa względnie przyjąć okropnie biurokratyczny tryb, że w okresie trzech dni od dnia ogłoszenia aktu urzędowego dowolny uprawniony może zażądać debaty zakończonej głosowaniem, w przeciwnym razie akt urzędowy wchodzi w życie.
Serdecznie dziękuję Lwowi Wolnogradu za zgodę na wypowiedź wydaną na podstawie art. 4 ust. 2 Ustawy Sejmu Rzeszy Bialeńskiej — Regulamin prac Sejmu Rzeszy Bialeńskiej z dnia 14 marca 2020 roku (Dz.P.Rz. Nr 2020, poz. 12910, z późn. zm.).

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)