• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamówienie od Stal-Hydro-Fłotu
Swoją drogą przygotowuję też nowe logo dla Stal-Hydro-Fłotu. Możesz go użyć. Ewentualnie zamiast niego możesz dać samego jelenia z mojego herbu.

Załączone pliki Obrazki

prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nowe logo jest OK, znacznie lepsze niż to dawne. 

W weekend siądę do malowania samolotów po nowemu... A i pokombinuję jak ciekawie wstawić jelenia, w sumie to fajny i czytelny motyw na ogon samolotu. Zrobić ogon cały niebieski (niebieski z podkładu jelenia) z dużym jeleniem jako głównym motywem. Zdecydowanie lepiej to będzie wyglądało niż ten niewielki znak malowany dotychczas. Odpuścić kolor zielony, a silniki i pasy zakończeń dać zółte/złote w kolorze korony. Znacznie lepszy zestaw kolorystyczny niż dotychczasowy.
Od jakiegoś czasu staram się ujednolicić symbolikę moich wszystkich firm z wykorzystaniem godła z mojego herbu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Test nowego malowania (na przykładzie PA-330-200, ale tekstura zamawianego PA-340-200 jest przerobioną teksturą tego pierwszego, a więc tak łatwiej testować), do oceny i uwag.

[Obrazek: 10VKq18.png]

[Obrazek: G1s4Gmg.png]

[Obrazek: ne14UvE.png]
A mógłbyś użyć jednak zwykłej czcionki i w kolorze niebieskim? Żółty jest trochę mało widoczny, a też w alfabecie gotyckim wielkiej litery używa się tylko na początku wyrazu. Teraz napis jest trochę niewidoczny, więc wydaje mi się, że można z gotyku zrezygnować. Możesz też odrobinę zmniejszyć jelenia z tyłu, oczywiście o ile jest to możliwe.
Ametyst Faradobus

(29-01-2022 13:59)Ametyst Faradobus napisał(a): A mógłbyś użyć jednak zwykłej czcionki i w kolorze niebieskim? Żółty jest trochę mało widoczny, a też w alfabecie gotyckim wielkiej litery używa się tylko na początku wyrazu. Teraz napis jest trochę niewidoczny, więc wydaje mi się, że można z gotyku zrezygnować.
Ten gotyk od początku mi się nie podobał... ale taki sobie wykombinowałeś.

1/ Normalna, niebieska czcionka.

[Obrazek: UCgvNBt.png]

2/ Jeżeli wracamy do normalnych czcionek, to można powrócić do tych dużych napisów jak w poprzednich malowaniach - tyle, że niebieski wygląda słabo, maóo ciekawie - za dużo niebieskiego.

[Obrazek: CFkYBRG.png]

3/ To może jednak żółty? Przy dużym napisie jest wyraźny.

[Obrazek: 8USikGM.png]

[Obrazek: j3edmQU.png]

(29-01-2022 13:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Możesz też odrobinę zmniejszyć jelenia z tyłu, oczywiście o ile jest to możliwe.
A czemu nie co więcej to była moja pierwotna wersja, potem go powiększyłem. Czyli wracam do tego co miałem na początku.
Mi się najbardziej podoba wariant B - duży, niebieski.
Ametyst Faradobus

(29-01-2022 15:42)Ametyst Faradobus napisał(a): Mi się najbardziej podoba wariant B - duży, niebieski.
No OK. Ty zamaiwasz... tylko przy niebieskim kiepsko to logo wygląda. Czyli albo je zlikwidować, albo znacząco zmniejszyć i umieścić powyżej linii okien z przodu?
Najchętniej bym poszedł w stronę zmniejszenia.
Ametyst Faradobus

(29-01-2022 17:00)Ametyst Faradobus napisał(a): Najchętniej bym poszedł w stronę zmniejszenia.
I tak będzie... są w sumie dwie opcje. Zmniejszyć i dać na kadłubie przed napisem lub nieco zwiekszyć zółty pas na staeczniku pionowym i tam wstawić to logo. Co wolisz?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: