• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja chanatu
Ja już umiem, byłem dziewięć lat temu w Mongolii.
A Temudżyna znałeś?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Znałem, Ametyście.
Skonsultowałem się z mongołologiem i mongolska nazwa Ordy Wewnętrznej to Өвөр орд.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

W wolnej chwili zaprojektowałem swoją tamgę. Symbolicznie przedstawia ona jelenia, więc jest w pewnym sensie odpowiednikiem mojego herbu rodowego.

Od razu wersja godła Ordy z tamgą:

Ametyst Faradobus

W międzyczasie wpadłem na kolejny pomysł - mianowicie jeśli chodzi o flagę to proponuję wykorzystać tę używaną przez Emirat Buchary. Zmienimy kolor zielony na niebieski, napisy na takie same, jak na godle, a rękę Fatimy zastąpi zaprezentowana wyżej tamga chańska. Kształt, dosyć oryginalny, pozostanie jednak ten sam.

[Obrazek: 1280px-Flag_of_the_Emirate_of_Bukhara.svg.png]
Ametyst Faradobus

Ametyście, gdy już wszystko będzie to odwiedzę chanat.
Ja też. Mogę razem z Tymkiem.
Też go kiedyś odwiedzę. Póki co rządzę nim za pomocą telegrafu.
Ametyst Faradobus

A ja w połowie lutego zamieszkam w pobliskiej Nowej Ordzie. Mogę gnębić Twój lud w Twoim imieniu w okresach Twojej nieobecności. Wszak wszyscy Mongołowie to jedna rodzina.
Flaga podoba się dla mnie. A co Ty na to, by stworzyć jeszcze jakąś flagę panmongolską, będącą symbolem ludów zamieszkujących obie Ordy i ich rodaków rozsianych po całym Pollinie?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: