• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o utworzenie Departamentu Mon
Wasza Ekscelencjo, 

Na podstawie art. 4. Ustawy Sejmu Rzeszy o wspólnotach lennych i wolnych miast, informuję niniejszym, że utworzyliśmy Departament Mon i zwracamy się z wnioskiem o jego rejestrację. 
W skład Departamentu mają wejść następujące podmioty:
- lenna: Venomania, Genua, Japan, Kinosławia i Dalmazja. 
- miasta: Anomaliów i Argos. 
Stolicą Departamentu Mon ma stać się Anomaliów. Osobą reprezentującą Departament Mon przed władzami Rzeszy jestem na ten moment ja, ale może ulec to zmianie.
Z wyrazami estymy,
Andrzej Płatonowicz Ordyński, katechon Venomanii, w imieniu własnym oraz pozostałych twórców Departamentu.
Dziękuję za złożony wniosek. Jednocześnie proszę o wskazówki jeśli chodzi o organizację działu - czy wszystkie działy lenn wchodzących w skład Departamentu powinny zostać tam przeniesione?

[Obrazek: 85_20_11_21_11_03_51.png]
Wolnograd, 27 stycznia 2022 roku
D E C Y Z J A

wydana na podstawie art. 4. Ustawy Sejmu Rzeszy Bialeńskiej
z dnia 26 kwietnia 2021 roku o wspólnotach lenn i wolnych miast

Działając na wniosek gospodarzy lenn: Venomania, Genua, Japan, Kinosławia i Dalmazja dokonuję rejestracji wspólnoty "Departament Mon" dopuszczając jednocześnie do użycia nazwę "departament". Jako osobę odpowiedzialną za reprezentowanie wspólnoty wobec władz Rzeszy Bialeńskiej wyznaczam tymczasowo Katechona Venomanii, który nosił będzie tytuł Prefekta Departamentu Mon. Ewentualne zmiany w tej kwestii zależeć będą od członków wspólnoty z wymogiem powiadomienia Lwa Wolnogradu.

Jednocześnie pouczam Wnioskodawców, że tereny miasta Rzeszy "Anomaliów" oraz przyszłego miasta "Argos" będą mogły zostać włączone w skład wspólnoty dopiero po uzyskaniu przez te miasta statusu wolnych miast Rzeszy Bialeńskiej. Wówczas konieczne będzie jedynie powiadomienie Lwa Wolnogradu.

[Obrazek: thumb_85_17_06_19_6_28_41.png]

[Obrazek: 3_28_03_20_2_09_52.png]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(27-01-2022 22:28)Ametyst Faradobus napisał(a): Jednocześnie proszę o wskazówki jeśli chodzi o organizację działu - czy wszystkie działy lenn wchodzących w skład Departamentu powinny zostać tam przeniesione?
Venomania na pewno tak. A co do pozostałych lenn, to niech się wypowiedzą sami lennicy.
Czyli mam zlikwidować dział "Dobra Andrzeja Płatonowicza Ordyńskiego"?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Dział Japanu można jak najbardziej przenieść.
Dział mojego lenna również niech zostanie przeniesiony.
(27-01-2022 22:35)Ametyst Faradobus napisał(a): Czyli mam zlikwidować dział "Dobra Andrzeja Płatonowicza Ordyńskiego"?
Gotowe.

Kinosławię przeniosę po dostaniu zgody od @"AleksanderNovak"
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości