• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Putin- wprowadź wojsko?
Zarzucę komentarzem spod filmiku Zvezdy dementującego potęgę Javelinów w ukraińskich rękach. "Najlepszą obroną czołgu przed javelinem jest nienajeżdżanie sąsiadów." Miłego wieczoru.

BTW. Edytowanie postów z którymi się otwarcie nie zgadzamy w dyskusji, w której samemu bierze się udział - bardzo słabe, widzę, że Bialenia idzie w standardy suderlandzko-nordackie. Nie wiem czy to taka dobra strategia na rozwój aktywności Wink. Na pewno - nie mojej. Pozdrawiam.
Ależ ty się uczepiłeś tych czołgów. Wiesz, że rosyjska armia ma też inne środki do prowadzenia walki?

@Edit: Ostrzegałem, że w przypadku użycia wulgaryzmów będę podejmować stosowne działania. Na razie delikatnie - ocenzurowałem pokaz rzucania mięsem. Następnym razem dostaniesz bana. Wink
No i widzicie, Putin destabilizuje bialeńskie forum, no ładnie!
Z libkami trzeba sztywniutko. Za bardzo mielą ozorami.
(31-01-2022 18:44)Iwan Pietrow napisał(a): Słabe jest to, że z argumentami pokroju "proklemowskiej szurii" nie da się normalnie dyskutować. Gdy napiszesz coś co będzie brzmiało logicznie to się do tego z chęcią odniosę.

@Edit: Tak na marginesie - do bycia zwolennikiem Putina mi daleko, więc musisz mieć jakąś paranoję pod tym względem, drogi kolego. Pora przestać czytać Onet czy inne GW, żeby każdą co najmniej minimalnie pozytywną wypowiedź o rosyjskiej armii określać mianem wspierania Putina. xD

Odnoszę wrażenie, że nie Ciebie Karol miał na myśli. xD

Trudno mi jakoś podsumowywać tę dyskusję, więc zatostuję ciekawy podcast, który między innymi porusza kwestię stosunku Putina i elit kremlowskich do tego rzekomego "wielkiego kryzysu Zachodu". Nie trzeba się ze wszystkim zgadzać, ale słucha się przyjemnie:

https://open.spotify.com/episode/37zoFlB...a4111&nd=1
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
>Bialenia idzie w standardy suderlandzko-nordacki

Wreszcie się dopasowujemy do kontynentu.
Donieck i Ługańsk wyzwolone, teraz czas na Kaszubską Republikę Ludową. Chyba, że my mamy trafić do Rzeszy, też fajnie.
No Putin się tam śmiesznie bawi uznając niepodległość tych regionów. Pozwolę sobie sparafrazować pewne słowa. Po co ginąć za Krym?
"Издавна жители юго-западных исторических древнерусских земель называли себя русскими и православными."

("Z dawien dawna mieszkańcy południowo-zachodnich, historycznych ziem dawnej Rusi nazywali sami siebie Ruskimi / Rusinami i prawosławnymi").

Trochę byka tu zrobił, bo oni się nazywali po prostu chrześcijanami i to była niemal zawsze opozycja wobec pogan, gdy np opisywano wyprawy przeciwko Połowcom albo na Jaćwież.

Swoją droga nazwał rewolucję październikową "przewrotem październikowym".
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Myślę, że pierwsza kwestia to po prostu zwykła narracja w obecnej polityce Rosjan, a drugie to gafa, niezrozumienie pojęć, chociaż kto to wie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości