04-02-2022 21:58
![[Obrazek: saif-al-islam-muammar-kaddafi.jpg]](https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/xBik9kpTURBXy84MTUxMzQ2M2YzOGIzODExZTdjNGU1ZjA3ZjQ5ZjVjZC5qcGeTlQMAZ80EAM0CQZMJpjEyZjhlZgaTBc0EsM0CdoGhMAE/saif-al-islam-muammar-kaddafi.jpg)
Drodzy Bialeńczycy,
Szanowni Przyjaciele!
Za tydzień dobiegnie kresu moja konduktorska kadencja. Nadszedł więc czas na pewne podsumowanie i podziękowania.
Nie była to idealna prezydentura, nie udało mi się zrealizować wszystkich planów, nie byłem też tak aktywny, jakbym sobie tego życzył. Jeśli kogoś zawiodłem, to bardzo za to przepraszam. Starałem się, jak mogłem. I starać się będę dalej, bo choć oddaję Pałac Prezydencki, planuję dalszą aktywność w innych rolach społecznych.
Myślę jednak, że nie było aż tak źle, bym musiał ograniczyć podsumowanie do samobiczowania. Udało się, oczywiście wspólnymi siłami, zaktywizować kraj. Powróciliśmy na trzecie miejsce na Pollinie pod względem aktywności. Udało się zawrzeć stowarzyszenie z Brodrią i Suderlandem, bardzo wartościowymi mikronacjami. Udało się też stworzyć nową stronę główną, w czym może nie miałem wielkiego udziału, ale starałem się wspierać starania jej twórców.
Bialenia nie jest jeszcze państwem w pełni wykorzystującym swój potencjał, ale wspólnie uczyniliśmy krok w tym kierunku. Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy mieli swój udział w tym wspólnym dziele.
Przede wszystkim dziękuję wiceprezydentowi Bialenii i prezesowi Policji Krajowej, a zarazem carowi Brodrii, Iwanowi Pietrowowi. Zawsze mogłem liczyć na wsparcie i dobrą radę, a w kryzysowych sytuacjach na dobre zastępstwo. Chciałbym podziękować za to nadaniem 10 folwarków, chociaż mój dług jest znacznie większy.
Ametystowi Faradobusowi również nadaję 10 folwarków w ramach wdzięczności za dobrą robotę na stanowiskach Ministra Spraw Zagranicznych, p.o. Rektora Uniwersytetu Bialeńskiego, Lwa Wolnogradu. Bez Ametysta już dawno nie byłoby Bialenii, a już na pewno nie byłaby tak aktywną i atrakcyjną mikronacją.
10 folwarków nadaję także Rononowi Dexowi, Marszałkowi Wielkiemu, osobie wielu talentów, ogromnie zaangażowanej w rozwój naszego kraju. Rononie, jesteś filarem Bialenii i naszym najlepszym "towarem eksportowym"!
Helwetykowi Romańskiemu nadaję 8 folwarków za wielką pomoc informatyczną oraz dzielenie się swoim wieloletnim doświadczeniem. Bardzo cenię naszą współpracę i wierzę, że będzie ona trwać dalej.
Karolowi Medycejskiemu nadaję 6 folwarków, w dowód uznania za dzielenie się swoją specjalistyczną wiedzą i doświadczeniem, ale przede wszystkim za odważne wygłaszanie swojego zdania, dzięki czemu możliwe były interesujące i twórcze dysputy.
Markowi Bajtusiowi nadaję 6 folwarków za stanie na straży bialeńskich systemów informatycznych i udział w życiu społeczności.
Joahimowi von Ribertropowi nadaję 6 folwarków w podziękowaniu za dobrą robotę jako Przewodniczący Zgromadzenia Narodowego oraz udział w dyskusjach i inicjatywach.
Tymoteuszowi Piechocie nadaję 6 folwarków, chcąc docenić jego rozwój oraz zaangażowanie w regionach Republiki. Cieszę się, że w ciągu ostatnich miesięcy stałeś się ważną częścią naszego kraju, aktywnym obywatelem.
Karlowi von Schwarzengrauowi przyznaję 4 folwarki w ramach podziękowania za udział w życiu społeczności oraz działanie na rzecz rozwoju stosunków suderlandzko-bialeńskich.
Aleksandrowi Novakowi nadaję 4 folwarki za udział w życiu społeczności oraz krzewienie współpracy.
Heinzowi-Wernerowi Grünerowi nadaję 2 folwarki za udział w życiu forum i rozwój współpracy międzynarodowej.
Maciejowi II nadaję 2 folwarki za udział w życiu forum oraz działania na rzecz rozwoju stosunków bialeńsko-dreamlandzkich.
Antoniemu Moskwiczowi nadaję 2 folwarki za udział w życiu forum oraz działania na rzecz rozwoju stosunków bialeńsko-dreamlandzkich.
Vandersowi Pen Lovowi nadaję 2 folwarki, życząc udanej aklimatyzacji oraz dobrej zabawy w Bialenii.
Miguelowi de Catalanowi nadaję 2 folwarki za udział w życiu społeczności oraz krzewienie współpracy.
Piotrowi Pawłowowi nadaję 2 folwarki za działalność na rzecz współpracy międzynarodowej.
Hewretowi z Gerwenu nadaję 2 folwarki za udział w życiu społeczności.
Georgowi Howardowi nadaję 2 folwarki za udział w życiu społeczności oraz krzewienie współpracy.
Piusowi Marii Medycejskiemu nadaję 2 folwarki za udział w życiu społeczności oraz krzewienie współpracy.
Filipowi I Gryfowi nadaję 2 folwarki za udział w życiu społeczności oraz krzewienie współpracy.
Stanisławowi Dmowskiemu przyznaję 2 folwarki w ramach podziękowania za udział w życiu społeczności oraz działanie na rzecz rozwoju stosunków suderlandzko-bialeńskich.
Alfredowi Fabianowi von Tehen-Dżekowi nadaję 2 folwarki za działalność na rzecz współpracy międzynarodowej.
Oli Chojniackiej nadaję 2 folwarki za działalność na rzecz współpracy międzynarodowej.
Dziękuję Wam wszystkim! Zachęcam Was do własnych podsumować minionego okresu oraz refleksji na temat kończącej się prezydentury. Jestem otwarty na wszelką krytykę, która będzie zarówno ważna dla mnie w kontekście dalszej działalności politycznej, jak i dla mojego następcy.
Niech żyje Bialenia! Пусть всегда будет солнце!

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)