• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata wyborcza?
Zależy jak rozumiecie "ignorowanie", ale w niektórych przypadkach w prawie jest tak, że tam gdzie dzisiaj jest napisane "trzeba" można napisać "można".
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nihilizm prawny - jedna droga dla kraju.

Prawo ma być narzędziem do wykonywania władzy, a nie narzędziem, które to wykonywanie ogranicza!

A tak na serio - nie rozumiem tego mikronacyjnego fetyszyzmu prawnego. Jeżeli ktoś mi powie, że powinniśmy przestrzegać co do joty przepisy uchwalone dla kilkunastu/kilkudziesięciu osób w części internetu, do której zaglądają (dosłownie) jednostki, to z pełną świadomością powiem mu, żeby się puknął w głowę.

To całe prawo w mikronacjach, to jest niepotrzebna rzecz, która tylko utrudnia nam robotę. Ja rozumiem, że te kilka lat temu wielu Bialeńczyków marzyło o karierach wielkich prawników-legislatorów i to właśnie Bialenia stanowiła dla nich miejsce do spełniania swoich chorych marzeń, ale naprawdę, to już jest przeszłość. Nie musimy tego kontynuować.
No to jeszcze dwa pytanka ode mnie:
1. Jak Kandydaci ustosunkowują się do pomysłu budowy Aharskiej Republiki Islamskiej na terytorium dotychczasowej Dżamahiriji Bialeńskiej? Czy będą dążyć do likwidacji Ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji oraz są skłonni dać Bialenii Północnej wolną rękę odnośnie swojego samookreślenia?
2. Czy Kandydaci będą dążyli do normalizacji stosunków z Muratyką? Pytam w kontekście ostatnich zapowiedzi prezydenta Muratyki.
1. Myślę że Aharska Republika Islamska będzie godną kontynuatorką Dżamahiriji Bialeńskiej, w całości popieram jej powstanie. Oczywiście nie będę dążyć do likwidacji Ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji, oczywiście dam wolną rękę Bialenii Północnej.
2. W swoim programie wyborczym wspomniałem że może Bialenia za mojej prezydentury nawiąże stosunki dyplomatyczne z innymi krajami. Co do stosunków z Muratyką jeszcze nie wiem, ale może polepszę z nią stosunki.

[Obrazek: 160830687.jpg]Pobojowisko po debacie wyborczej

Szanowni Kandydaci,
Drodzy Bialeńczycy!

Serdecznie dziękuję wszystkim za udział w debacie wyborczej. Cieszę się, że udało nam się ją przeprowadzić, czym dowiedliśmy, że jesteśmy demokracją dojrzałą. Wkrótce przejdziemy do dwudniowej, ustawowej debaty na Forum Obywatelskim

Niech wygra lepszy!
[Obrazek: 3_11_02_22_10_13_48.png]

BIALEŃSKA PARTIA DEMOKRATYCZNA

OŚWIADCZENIE

Po wysłuchaniu debaty kandydatów oraz na skutek zgodnej decyzji członków partii oświadczam, że Bialeńska Partia Demokratyczna  w nadchodzących wyborach prezydenckich, udziela swojego poparcia  kandydatowi Iwanowi Pietrowowi.

Przewodniczący
Bialeńskiej Partii Demokratycznej

[Obrazek: 3_28_03_20_4_51_48.png]

Niech żyje Iwan Pietrow, umiłowany lider dwojga narodów!

Co nie znaczy, że nie życzę dobrze panu Piechocie. Ostatnimi czasy stał się bardzo wartościowym obywatelem, wziął merytoryczny udział w kampanii i debacie. Gorąco liczę na współpracę obu kandydatów po wyborach.
Ja z całego serca, z całej duszy będę kibicował tow. Piechocie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dziękuję za poparcie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości