• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
(20-02-2022 16:37)Iwan Pietrow napisał(a): Wrzucajmy te posty w poniedziałki / wtorki, w zależności od tego, jak będziesz miał czas.
Ustalona była niedziela - właśnie dlatego, że jest to dzień realowo wolny od pracy i zawsze człowiek znajdzie chwilę by ogarnąć sprawy na stronie. Poniedziałek odpada zdecydowanie - akurat w mojej realowej branży jest to dzień tygodnia, w którym czasu definitywnie nie mam. Dalej optuję za wyznaczeniem dnia realowo wolnego od pracy... może być też sobota. Tutaj nie widzę problemu - dostosuję się. Ale na pewno nie w dni (realowo) robocze bo nie zagwarantuję z góry możliwości działania na stronie.
No dobrze, skoro mówisz, że wolisz dzień wolny od pracy, to niech zostanie ta niedziela.
Czyli ustalamy, że do soboty wieczorem wysyłamy raporty, OK.
Konduktor postanowił, że generalnie on będzie przygotowywał raporty prezydenckie, a ja najwyżej będę go zastępował w razie potrzeby.
No to tak w zastępstwie Prezydenta (bez jego zatwierdzenia, ale nie mogę się skontaktować, a sobota się kończy):

- Konduktor na wniosek przeniesionego w stan spoczynku na własny wniosek Ronona Dexa odznaczył zasłużonych dla Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.
- Prezydent otrzymał notę gratulacyjną z Rotrii w związku ze zwycięstwem w wyborach prezydenckich. 
- Zarejestrowano przedsiębiorstwo SpaceDex, które będzie zajmować się badaniem i eksploracją kosmosu.[/url]
- W związku z rezygnacją, Ronon Dex został odwołany z funkcji [url=http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=3168]Ministra Spraw Wewnętrznych
 oraz Dowódcy Sił Zbrojnych.
- Hewret z Gerwenu został nowym Ministrem Spraw Wewnętrznych.

Polityka:
- Ronon Dex przeszedł do politycznej opozycji, a Iwan Pietrow, Karol Medycejski i Ametyst Faradobus powołali nową partię Zieloną Bialenię. Jest to ważny krok ku rozwojowi bialeńskiego pluralizmu i demokracji.
Ogarnie ktoś wyjątkowo Rzeszę? Nie zdążę przed poniedziałkiem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Rzesza Bialeńska:

- W Zgromadzeniu Narodowym rozpoczęła się debata nad projektem nowej ustawy o Rzeszy Bialeńskiej.

Lenna Rzeszy:

W Novigradzie odbył się festyn na cześć ks. Dostojewskiego.
- W Razornie trwa zebranie założycielskie SpaceDex.
- Koło wioski Trzeciny powstał drugi szpital Bialeńskich Bojówek Faradobusów.

Cytat:No to tak w zastępstwie Prezydenta (bez jego zatwierdzenia, ale nie mogę się skontaktować, a sobota się kończy):

- Konduktor na wniosek przeniesionego w stan spoczynku na własny wniosek Ronona Dexa odznaczył zasłużonych dla Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.
- Prezydent otrzymał notę gratulacyjną z Rotrii w związku ze zwycięstwem w wyborach prezydenckich. 
- Zarejestrowano przedsiębiorstwo SpaceDex, które będzie zajmować się badaniem i eksploracją kosmosu.[/url]
- W związku z rezygnacją, Ronon Dex został odwołany z funkcji [url=http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=3168]Ministra Spraw Wewnętrznych
 oraz Dowódcy Sił Zbrojnych.
- Hewret z Gerwenu został nowym Ministrem Spraw Wewnętrznych.

Polityka:
- Ronon Dex przeszedł do politycznej opozycji, a Iwan Pietrow, Karol Medycejski i Ametyst Faradobus powołali nową partię Zieloną Bialenię. Jest to ważny krok ku rozwojowi bialeńskiego pluralizmu i demokracji.

Dzięki Andrzeju. Nie miałem możliwości odpowiedzieć Ci w innym miejscu, ale trzymałem rękę na pulsie i planowałem napisanie posta. Dopiero teraz (1:38) zdołałem usiąść do komputera. 

Zatwierdzam to co napisałeś. Mam jednak jeden dodatek do tego: 

- Prezydent w ciągu ostatnich dni dokonywał inspekcji jednostek wojskowych Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej. Spotykał się żołnierzami i zbierał informacje o zdolnościach bojowych bialeńskiej armii.
Ogarnięte - jakoś to wszystko spiąłem: https://gov.bialenia.org.pl/2022/02/13/t...02-22-2-2/

PS. Iwanie... prośba na przyszłość, aby podawać od razu linki do wiadomości. W tym przypadku to było świeże i nie było problemu, ale linki zdecydowanie przyspieszają pracę nad wydawaniem wiadomości (nie trzeba wyszukiwać tematów i postów na forum).
Ok, akurat najpierw napisałem info, a potem właściwy post, więc dlatego nie podlinkowałem.
(27-02-2022 01:41)Iwan Pietrow napisał(a): Dzięki Andrzeju. Nie miałem możliwości odpowiedzieć Ci w innym miejscu, ale trzymałem rękę na pulsie i planowałem napisanie posta

W porządku, przepraszam za nadgorliwość, następnym razem nie będę się niepotrzebnie wyrywał. Wink Ale jakbyś potrzebował w tym trudnym czasie jakiejś pomocy, daj znać. Jestem do dyspozycji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości