• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
(04-03-2022 15:47)Joahim-von-R napisał(a): Akurat OBPP przymorskich w których nikt by nie krzyczał że jak tak można ostatnio na tym kontynencie zaczęło brakować...

Jest ich dalej bardzo dużo na północy Nordaty, jak i również na wyspie, gdzie znajduje się Samunda.
(04-03-2022 15:59)m².r napisał(a): Takie pytanie, które mnie od dłuższego czasu nurtuje, czy mógłbyś, Joachimie, dodać c przed h w swoich nickach? W żadnym znanym mi języku (również niemieckim) nie występuje Joachim przez samo h. Nie jest to w żadnym razie osobista wycieczka (i proszę jej jako takowej nie traktować), tak niemniej uważam, że byłby to krok w dobrą stronę.

Ja kiedyś, znając niemiecki całkiem dobrze, z jakiegoś powodu nazwałem Hirschbergię Hirshbergią, a Hirschberg - gdzie ja się przecież urodziłem w mieście noszącym po niemiecku tę nazwę i znam ją od dzieciństwa - Hirshbergiem. Dopiero po kilku latach to naprawiłem (i dlatego adres forum ZSKHiW to hirshbergiaweerland).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
A to nie wiedziałem.
(04-03-2022 16:14)Adam Aleksander II napisał(a):
(04-03-2022 15:47)Joahim-von-R napisał(a): Akurat OBPP przymorskich w których nikt by nie krzyczał że jak tak można ostatnio na tym kontynencie zaczęło brakować...

Jest ich dalej bardzo dużo na północy Nordaty, jak i również na wyspie, gdzie znajduje się Samunda.

Tam gdzie leży Samunda to ich nie ma wcale.
(04-03-2022 15:59)m².r napisał(a): Takie pytanie, które mnie od dłuższego czasu nurtuje, czy mógłbyś, Joachimie, dodać c przed h w swoich nickach? W żadnym znanym mi języku (również niemieckim) nie występuje Joachim przez samo h. Nie jest to w żadnym razie osobista wycieczka (i proszę jej jako takowej nie traktować), tak niemniej uważam, że byłby to krok w dobrą stronę.

Joahimy istnieją!
https://www.ecmentarze.pl/parafia/cmenta...ail/816401
Nie mam najaktualniejszej mapy, ale nie wiedziałem, że Samunda całą wyspę zajęła, oprócz kolonii winkulijskiej.
Nie nie, Samunda leży gdzie leżała. To Voxland zdobył kolonie. I to już dosyć dawno
A miałbyś do podesłania może jakąś mapkę, żebym mógł na bieżąco nadrobić?
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=2765
(04-03-2022 17:19)Adam Aleksander II napisał(a): ale nie wiedziałem, że Samunda całą wyspę zajęła
Odczep się od Samundy... bo te dziewczyny z Samundy są pod moją militarną ochroną, a ja jestem miły gość... tak ogólnie - ale jak ktoś mi na "odcisk wejdzie" to "ręka, noga, mózg na ścianie". Przemyśl to... tak na poważnie. Naprawdę nie chcesz z Samundą zadzierać.

(04-03-2022 17:26)Joahim-von-R napisał(a): Nie nie, Samunda leży gdzie leżała. To Voxland zdobył kolonie. I to już dosyć dawno
Ty też nie chcesz...

Tak więc łapki przecz od Samundy, bo "Ronon Shield" może przypadkiem "zaorać"... i nawet się nie spocić.
Łokieć, pięta i nie ma klienta.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości