06-03-2022 15:41
W tym tygodniu nikomu się nie chciało... Coś tam wrzuciłem do tygodnika, ale może sobie przypomnicie o "powinnościach" i uzupełnicie.
|
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
|
|
06-03-2022 15:41
W tym tygodniu nikomu się nie chciało... Coś tam wrzuciłem do tygodnika, ale może sobie przypomnicie o "powinnościach" i uzupełnicie.
06-03-2022 15:48
W pierwszym wpisie dotyczącym działalności Prezydenta jest błędny odnośnik. Mam nadzieję, że to przez pomyłkę, a nie celowo...
06-03-2022 15:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2022 15:49 przez Karol Medycejski.)
W tym tygodniu w Rzeszy nic się nie działo, więc nie ma nowin do umieszczenia.
06-03-2022 15:49
Dobrze mówisz, pradziadku.
06-03-2022 15:58
06-03-2022 16:56
Niestety tak jest i wina leży po mojej stronie. Musicie mi teraz wybaczyć, ale zarówno ja, jak i @"Iwan Pietrow" jako ludzie zajmujący się Wschodem jesteśmy obecnie w dosyć szczególnej sytuacji. Będę całkowicie szczery: jeśli zajmujesz się tą działką zawodowo (nawet badając średniowieczne papierki) to na jednych twoich znajomych lecą teraz bomby, inni uciekają i starasz się im pomóc, a dodatkowo jesteś potrzebny w innych sprawach (bo znasz coraz bardziej niszowy język, masz kontakty itp). Wszystko to sprawia, że zasoby czasu i energii stają się ograniczone.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-03-2022 17:09
Jeśli to stan mający trwać całą kadencję, warto pomyśleć nad taką organizacją prac, by kraj był w stanie mimo wszystko dobrze funkcjonować. Są osoby chętne do działania, dlaczego mają być paraliżowane absencją innych?
06-03-2022 17:12
Ja mogę pozostać na urzędzie, bo mimo wszystko - przykre to lub nie - ale wojna spowszednieje. Niemniej jeśli lud uznaje, że się nie sprawdzam to rzecz jasna poddam się jego osądowi. Trudno jednak podejmować takie decyzje nie mając kontrkandydata.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-03-2022 17:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2022 17:16 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Nie mówię o Rzeszy, tylko o Gabinecie, w którym nie tyle potrzeba zmian personalnych, tylko lepszej organizacji pracy. Dlaczego jestem odsunięty od jakichkolwiek obowiązków?
Na przykład, deklarowałem, że będę robił te raporty. Prezydent odrzucił propozycję, ale sam i tak ich nie sporządza. (06-03-2022 16:56)Ametyst Faradobus napisał(a): Niestety tak jest i wina leży po mojej stronie.Winą to się musimy podzielić... ja też przez ta sytuację na wschodzie miałem w robocie dość "szalony tydzień" i przyznam, że nie miałem często ochoty na siadanie w jeszcze w domu do komputera. (06-03-2022 17:09)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jeśli to stan mający trwać całą kadencję, warto pomyśleć nad taką organizacją prac, by kraj był w stanie mimo wszystko dobrze funkcjonować. Są osoby chętne do działania, dlaczego mają być paraliżowane absencją innych?Dokładnie o tym pisałem w dziale BPD... realioza dotyka czasem każdego, nie może jednak być tak, że jak niektórzy (okresowo) nie mają czasu czy ochoty na działanie tutaj - to ma to jednocześnie hamować działania tych co akurat czas i ochotę mają. |