• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Świat science-fiction
Mam takie pytanie jeszcze na boku, można się do zabawy dołączyć z własnymi statkami? Powiem, że niektóre warianty z gry mnie urzekły (chociaż akurat najbardziej to podoba mi się chyba tło na tych grafikach Smile )
(07-03-2022 16:35)Adam Aleksander II napisał(a): Mam takie pytanie jeszcze na boku, można się do zabawy dołączyć z własnymi statkami?
A dlaczego nie... Przeciez tak naprawdę cała zabawa w mikronacjach polega na opisach oraz ich ilustrowaniu. Nie muszą być to przecież obrazki "pod sznurek", z jednej gry - możemy używać różnych "platform". Przynajmniej będzie zróżnicowanie... a w końcu to Sci-Fi, a więc można puszczać wodze fantazji.

Ja muszę tylko wykombinować jakoś swój udział, bo odkąd zdymisjonowano mnie z armii nie mogę już wykorzystać Korpusu Kosmicznego oraz tego historycznego (znalezionego statku). Muszę się zabrać za SpeceDex i coś "odkryć" przydatnego do dalekich podróży. Parę pomysłów mam, trylko muszę to w jakąś zgrabną fabułę ubrać... bo moją gotową, tą z Korpusem Kosmicznym "trafił szlag" na minimum 4 miesiące.
Jak chodzi o mnie, to ja bym zajął się uzbrojeniem piechoty kosmicznej(Jako że kocham drzewka technologiczne, to mam taki mały zarysik).
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
(07-03-2022 21:52)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Jak chodzi o mnie, to ja bym zajął się uzbrojeniem piechoty kosmicznej
No to widzę, że projekt Sci-Fi ma spore szanse by jednak ruszyć... skoro już jest nas trzech chętnych do działań technicznych, a Andrzej jak mniemam wesprze nas jakąś ciekawą reptiliańską narracje, którą mu zilistrujemy.

Skoro na obecną chwilę nie mogę prowadzić narracji bialeńskiego Korpusu Kosmicznego to chyba wykombinuję sobie coś z klimatu zapożyczonego ze Statgate'a (jestem osobiście fanem seriali z tego uniwersum). Sprzęt w Orbiterze ku temu mam...
A czy muszą być koniecznie obrazki z gier? Wprawdzie nie wszystko co wymyśliłem, nie da się znaleźć, bo coś by się dało znaleźć, ale chodzi o to że bym sam tak jakby stworzył rysunki(chodź mistrzem malowanie nie jestem).
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
(07-03-2022 21:55)Ronon Dex napisał(a): a Andrzej jak mniemam wesprze nas jakąś ciekawą reptiliańską narracje, którą mu zilistrujemy.
Jasne, cały czas śledzę Waszą dyskusję i chętnie polatam sobie po kosmosie, jak projekt wystartuje. Wink
(07-03-2022 22:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): A czy muszą być koniecznie obrazki z gier?

Nikt nie mówił, że grafiki muszą być z gier/filmów albo ogólnie na jakimś nie wiadomo jakim poziomie, więc luzik.
(07-03-2022 22:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): A czy muszą być koniecznie obrazki z gier?
Nie, jak napisałem... możemy posługiwać się różnymi "platformami" tworzenia wizualizacji. Byle tylko ogólnie uzyskać jakąś spójność narracyjną...
Dodam tylko... że staram się wybierać dodatki w Orbiterze, które pochodzą z różnych produkcji Sci-Fi. Robię to całkowicie z premedytacją, choć może jest to mało oryginalne. Ma to umożliwić tym, którzy się taką czy inną gierką nie bawią, po prostu wyciągnięcie sobie obrazków z Sieci.
To dobrze wiedzieć. Ogólnie mam nadzieję, że pomysł nie został porzucony Smile Bo od swojej strony dodam, coś swojego tam sobie powoli rozwijam.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości