• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Kolejne bałamutne oskarżenia pod adresem władz ZSKHiW. Od razu podkreślam, że ani nie zamierzamy atakować żadnego państwa ani tym bardziej nie zaatakowaliśmy Winkulii.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Znowu komuś real wsiadł za mocno? Wink Bialenia chce zająć Muratykę, ZSKHiW Winkulię... No to jeszcze Brodria powinna zaatakować Insulię.
Ależ skąd te bezpodstawne oskarżenia? Prędzej to Winkulia od lat okupuje terytorium suwerennego, skonfederowanego z nami państewka. I tak się dziwię, że poprzednie rządy w żaden sposób na ten fakt nie reagowały.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

>No to jeszcze Brodria powinna zaatakować Insulię.

A nie raczej vice versa...?
Też można. Tylko wtedy proszę, żeby Nową Ordę okupował Westland, a nie Voxland, bo chcę zobaczyć Novaka w akcji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszyscy możecie mi possać.
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
(10-03-2022 15:28)Ametyst Faradobus napisał(a): Kolejne bałamutne oskarżenia pod adresem władz ZSKHiW. Od razu podkreślam, że ani nie zamierzamy atakować żadnego państwa ani tym bardziej nie zaatakowaliśmy Winkulii.

Przeczytałem całe i w takim razie się odniosę, odnośnie nowych informacji w punktach(zarówno pozytywnych, jak i negatywnych):
1.Najważniejszym błędnym pojęciem, było faktycznie uznanie ZSKHiW za głównego agresora na Związek Winkulijski.
2.Oraz faktycznie, Mistrz Budzimir nie jest w obecnym rządzie ZSKHiW.

Co sprawa oczywiście się wyjaśnia w TYCH kwestiach. Jednak nadal pozostają pozostałe kwestie.
3.ZKSHiW popiera wszelkie działania krzywdzące Związek Winkulii, poprzez poparcie agresora Mistrza Budzimira VII i tym samym poparcie Wielkiego Budzimiratu.
4.Ponadto chcę zrobić z Związku Winkulijskiego, kozła ofiarnego, pod pretekstem tzw.Pikselożerców. Zapewniam że obecny Król Alfred Fabian von Tehen-Dżek, nie jest zainteresowany prowadzeniem wojen i dąży do wszelakiej dyplomacji. Ponadto rządu Związku Winkulijskiego nie zależy na jedzeniu kolejnych pikseli, a jedynie rozwijaniu państwa poprzez dyplomację, wzmacnianie gospodarczym i ewentualnie rozwoju sportowo-rozgrywkowym.

Jest to też, na obecny moment, moja opinia. I jest to też na ten moment ostateczna opinia, a przynajmniej dopóki się nie zmieni relacja odnośnie poparcie Agresora, którym jest Wielki Budzimirat.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
Hirschbergia i Weerland to fajne państwo.
(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Przeczytałem całe i w takim razie się odniosę, odnośnie nowych informacji w punktach(zarówno pozytywnych, jak i negatywnych):
1.Najważniejszym błędnym pojęciem, było faktycznie uznanie ZSKHiW za głównego agresora na Związek Winkulijski.
2.Oraz faktycznie, Mistrz Budzimir nie jest w obecnym rządzie ZSKHiW.

No to nie moja wina, że macie błędne założenia. Na tej zasadzie mogliście lepiej riserczować co zajmujecie, gdy wyciągaliście łapy po Apfelinsel. Chętnie skontaktowałbym Was z Budzimirem, który jest legalnym dzierżycielem praw do wyspy.

(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): 3.ZKSHiW popiera wszelkie działania krzywdzące Związek Winkulii, poprzez poparcie agresora Mistrza Budzimira VII i tym samym poparcie Wielkiego Budzimiratu.

*ZSKHiW

Ale jak można być agresorem, gdy się samemu zostało ograbionym z własności? Na tej zasadzie agresorami są Ukraińcy, którzy w oczach Rosji bezczelnie roszczą sobie prawa do Krymu.

Oczywiście, że popieramy istnienie Wielkiego Budzimiratu. Przecież nie porzucimy naszych braci w wierze tylko dlatego, że komuś się spodobało dane terytorium i w czasie chwilowej awarii naszego forum sobie je wziął bez najmniejszej próby zapytania miejscowych o zdanie.

(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): 4.Ponadto chcę zrobić z Związku Winkulijskiego, kozła ofiarnego, pod pretekstem tzw.Pikselożerców. Zapewniam że obecny Król Alfred Fabian von Tehen-Dżek, nie jest zainteresowany prowadzeniem wojen i dąży do wszelakiej dyplomacji. Ponadto rządu Związku Winkulijskiego nie zależy na jedzeniu kolejnych pikseli, a jedynie rozwijaniu państwa poprzez dyplomację, wzmacnianie gospodarczym i ewentualnie rozwoju sportowo-rozgrywkowym.

Jest to też, na obecny moment, moja opinia. I jest to też na ten moment ostateczna opinia, a przynajmniej dopóki się nie zmieni relacja odnośnie poparcie Agresora, którym jest Wielki Budzimirat.

W to, jak Wy i Mistrz Budzimir VII sobie rozwiążecie ten problemy to my się póki co nie wtrącamy. Ze swojej strony możemy co najwyżej zarekomendować zwrot wyspy prawowitemu właścicielowi i wyjaśnienie powodów jej okupowania.
Ametyst Faradobus

A to nie było tak, że w momencie zajęcia terytorium przez Winkulię wasze państwo albo nie działało, albo ledwo dychało? UTN, FN, czy teraz ZW nie zabierały terytoriów państw, które już do kogoś należały.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości