• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aharia: Początek
(12-03-2022 18:18)Iwan Pietrow napisał(a): Poza zrzędzeniem w ostatnim czasie nic nie zrobiłeś. Ale oczywiście, zrzędzenie jest zawsze najłatwiejsze.
Akurat Ronon robi tutaj najwięcej ze wszystkich. Bez Ronona nie byłoby prawie żadnej aktywności, o poziomie nie wspominając.

Zawsze mi się wydawało, że rolą Prezydenta jest budowa pozytywnych relacji z obywatelami i motywowanie ich do aktywności, a nie wzywanie ich do zaprzestania aktywności. Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli aktywność równą Brodrii...
> Akurat Ronon robi tutaj najwięcej ze wszystkich. Bez Ronona nie byłoby prawie żadnej aktywności, o poziomie nie wspominając.

Mogę z tym podyskutować. Co do zasady nie mam jednak w zwyczaju, w przeciwieństwie do Ronona, obrzucać się tym, kto i co w ostatnim czasie zrobił

> Zawsze mi się wydawało, że rolą Prezydenta jest budowa pozytywnych relacji z obywatelami i motywowanie ich do aktywności, a nie wzywanie ich do zaprzestania aktywności

Ja nikogo nie wzywam do zaprzestania aktywności i nigdy tego nie mam zamiaru robić.
(12-03-2022 18:36)Iwan Pietrow napisał(a): Uwaga - możesz już to zrobić, podpisałem papierek w tej sprawie.
Dziekuję Łaskawco... możesz być z siebie dumny, udało się Tobie złożyć podpis. Gratuluję! Zapewne był to ogromny wysiłek "aktywnościowy", ale w sumie "szacun", że nie zawetowałeś "dla zasady"... 

(12-03-2022 18:37)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli aktywność równą Brodrii...
Na razie cała aktywność polega na użeraniu się z Prezydentem, bo jego działania nie pozwalają na nic innego...

Tylko, że na takiej "aktywności" daleko nie zajedziemy...
Dobra Andrzeju... Łaskawca podpisał to od jutra działamy z nowym regionem. Tworzymy dział i przystępujemy do opracowania podstaw działania Aharii.
Jasne, ja jestem jak najbardziej gotowy do działania w miarę swoich możliwości czasowych i motywacyjnych. Wink Mam trochę pomysłów, byle ruszyć, to jakoś poleci. Nie ma sensu oglądać się na centralę, mamy niepowtarzalną okazję, żeby rozwinąć ten region. Jak trzeba będzie, to Aharę też odzyskamy sami...
(12-03-2022 19:49)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jak trzeba będzie, to Aharę też odzyskamy sami...
I tego się trzymamy... Jutro tworzymy działy, no i zaczynamy narrację.

1/ Życie Aharii
2/ Alkazar Najwyższych Strażników
3/ w związku z tym, ze nie możemy stworzyć gwardii proponuje tymczasową nazwę: Siły Zbrojne Aharii (jak wykombinujemy status to się zmieni, damy odpowednią nazwę itd.)
4/ Gospodarka i przemysł
5/ Miasta

Pierwsze nasze zadanie to prawo lokalne dotyczące zasad działania Aharii...
> no i zaczynamy narrację.
> Pierwsze nasze zadanie to prawo lokalne dotyczące zasad działania Aharii...

No tak, bo napisanie kilku kwitów to najważniejsza rzecz przy narracji!

Powodzenia!
(12-03-2022 21:00)Iwan Pietrow napisał(a): No tak, bo napisanie kilku kwitów to najważniejsza rzecz przy narracji!
Rzekł mistrz narracji... chowajmy się"pod stoły", nadciagą Iwan, który nam pokaże jak robić narrację...
Nowy dział gotowy.
Dział Dżamahiriji umieściłem jako archiwum, ale w naszym dziale. To w końcu to samo terytorium.

Myślę, że w kwestii prawodawstwa powinniśmy ograniczyć się obecnie do minimum. W praktyce obaj będziemy prawodawcami (do czasu powołania jakiegoś organu przedstawicielskiego), więc powstające w toku rozwoju Aharii kwestie będziemy mogli rozstrzygać na bieżąco. Obaj jesteśmy obecni codziennie, więc nie będzie niepotrzebnej obsuwy.
(12-03-2022 21:34)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Myślę, że w kwestii prawodawstwa powinniśmy ograniczyć się obecnie do minimum.
Oczywiście... mam na myśli tylko opracowanie minimalistycznego dokumentu normującego sprawawonie władzy w Aharii wraz z podstawowymi prawami mieszkańców. Resztę jak najbardziej sukcesywnie i i ogóle na zasadzie bieżąccyh decyzji Duuumwiratu....

Jutro już będę na domowym kompie to podziałamy...

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości