• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cześć wszystkim!
Cześć, jak wam życie mija w tym pięknym kraju? Czy znajdzie się jakieś miejsce dla mnie?
Cześć.
Czołem! Witamy w Bialenii!
Witaj! Opowiedz coś o sobie, będzie nam wtedy łatwiej pomóc Ci w odnalezieniu własnej ścieżki.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Powróciłam do mikroświata po kilku latach. Kiedyś mieszkałam w Osterii a gdy ta upadła to w Osterii, która była podległa Rzeczpospolitej Eskwilińskiej. Potem jak i ta upadła wycofałam się z mikronacji. Miałam plany żeby kiedyś powrócić i nie wiedziałam gdzie zamieszkać, aż do momentu, gdy dowiedziałam się, że istnieje Brodia. Brodia i Osteria kulturowo są w miarę podobne. Wracając do tematu działałam trochę w EPD (partia polityczna). Tutaj mam też nadzieję na jakąś działalność polityczną.
No to znakomicie. Brodria pozostaje aktualnie w unii personalnej z Bialenią, więc te nasze działania są dosyć sprzężone. Aktualnie system jest taki, że można na przykład zaopiekować się jakąś częścią kraju tworząc etnarchat i generalnie ma się dosyć sporą swobodę działania.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Witam Serdecznie w Bialenii... no i oczywiście Brodrii.

(19-03-2022 11:58)Yekaterina Naryszkina napisał(a): Tutaj mam też nadzieję na jakąś działalność polityczną.
W zasadzie (jeżeli chodzi o Bialenię) masz do wyboru dwie partie polityczne: Bialeńska Partia Demokratyczna (partia z korzeniami u początków Bialenii - obecnie w opozycji politycznej do rządzącego aktualnie Prezydenta) lub Zielona Bialenia, która jest partią obecnie sprawującego władzę Prezydenta i jest stosunkowo młodą partią - założoną niedawno.

A jeśli chodzi o Brodrię to zapraszam do zwiedzenia jej terytorium zależnego czyli Protektoratu Nan Di - kraju w klimacie chińskim, ale też nawiązującym bardziej ogólnie do tamtego regionu realowej Azji, bo np. północ jest raczej mongolska (tak jak południe Brodrii).
Z chęcią dołączę do jednej z partii, o ile istnieje możliwość posiadania obywatelstw Dreamlandu i Brodii jednocześnie.
(19-03-2022 13:10)Yekaterina Naryszkina napisał(a): o ile istnieje możliwość posiadania obywatelstw Dreamlandu i Brodii jednocześnie
Ani w Bialenii, ani w Brodrii nie ma warunków zabraniających posiadania innych obywatelstw. A z Dreamlandem w sumie to się przyjaźnimy, choć Dreramland ostatnio niestety mało aktywny jest.

(19-03-2022 13:10)Yekaterina Naryszkina napisał(a): Z chęcią dołączę do jednej z partii
Osobiście mogę zaprosić do Bialeńskiej Partii Demokratycznej, której jestem obecnie przewodniczącym.
No to składam wniosek o obywatelstwo, a później pomyślę o partii.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości