• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2. Debata Reforma administracyjna
Ewentualnie Wyspy Przyjaźni to może być taka stolica Unii Bialeńsko-Brodryjskiej, tak jak wcześniej była centrum BiaBroHasu.
No można tam zrobić taką rezydencję jak w Białowieży i uczynić stałym miejscem spotkać Prezydenta i Cara.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
A ja proponuję tam zrobić rezydencję Dowódcy Sił Zbrojnych.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Poniekąd jest to siedziba dowódcy Sił Zbrojnych. Chyba jedna z dwóch.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

No dzień dobry, o właśnie, nie pozostaje mi nic innego jak szybka piłka, czyli głosowanie. Proszę, abyście do piątku do 12:00 odpowiedzieli na pytanie:
Ametyst Faradobus

Dwunasta minęła, mamy wyniki. 7/9 głosujących jest za zaproponowanym modelem, więc z woli ludu tą ścieżką będę podążał w dziele reformy. Teraz podstawowe pytanie: piszemy nową ustawę czy zakładamy, że podział na regiony znowu trafi do konstytucji? Nie ukrywam, że ja sam pierwszą opcję uznaję za bardziej elastyczną i szybciej możliwą w realizacji.
Ametyst Faradobus

Też jestem za pierwszą opcją, bo kto wie, czy za rok nam się nie urodzi pomysł na trzeci region.
Ja bym postulował za napisaniem nowej ustawy.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

No to dobrze, będziemy pisali nową ustawę. Myślę, że nawet jeśli przyjmiemy go przed nową konstytucją to nie będzie to jakąś wielką przeszkodą.
Ametyst Faradobus

Jak nie będzie żadnych sprzeczności, to nie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości