• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UB na stronie Bialenii
@"Andrzej Płatonowicz Ordyński" rzucił pomysł, aby wykorzystać stronę internetową RB do promocji naszej uczelni, co ja uważam za rzecz słuszną, wpisującą się w moją politykę administrowania witryną.

Tylko teraz rzecz podstawowa: czy chcemy mieć zakładkę na stronie (jak np BIALEŃCZYCY albo BIULETYN USTAW) czy po prostu artykuł albo artykuły w Encyklopedii?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Proponuję zakładkę, żebyśmy mogli jak najlepiej przedstawić nasz uniwersytet. Docelowo chciałbym, żeby forum UB służyło dysputom między uczonymi i kontaktom ze studentami, a wszystkie wykłady i prace, dokumenty uczelniane oraz informacje o wydziałach i kierunkach studiów znalazły się na stronie.
Tak, ale tu trzeba będzie pomyśleć o jakiejś sensownej formie, bo jednak na forum łatwiej wrzuca się na przykład ilustracje. Strona nie ma też funkcji justowania, co mi osobiście przeszkadza w lekturze.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

To może na stronie abstrakty, a pełna treść do pobrania w PDF?
Ja to mam w ogóle taki ambitny pomysł, aby prace (niekoniecznie wykłady) wydawać w profesjonalnej formie. Kiedyś z @"Helwetyk" coś chcieliśmy kombinować, ale nie wiem jak on stoi z czasem, a ja nie mam specjalistycznego programu do robienia składu.
Ametyst Faradobus

W sensie Worda?
Bardziej Adobe InDesign, bo Word to ujdzie od biedy, ale jednak tam są większe możliwości, których kiedyś nawet mnie próbowano nauczyć.
Ametyst Faradobus

(13-11-2022 12:33)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja to mam w ogóle taki ambitny pomysł, aby prace (niekoniecznie wykłady) wydawać w profesjonalnej formie. Kiedyś z @Helwetyk coś chcieliśmy kombinować, ale nie wiem jak on stoi z czasem, a ja nie mam specjalistycznego programu do robienia składu.
Chwilowo wszystkie wolne moce przerobowe rzucone na odcinek banku. :-(
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
(13-11-2022 18:18)Ametyst Faradobus napisał(a): Bardziej Adobe InDesign,
Może spróbujcie u @"Kamiljan Harlin". Powinien mieć.
Kurdebele, skoro już nowy rok to wypadałoby naprawdę ruszyć z tematem.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości