• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[IBiS] Jak powinien być wybierany prezydent Bialenii?
Drodzy Bracia w Allahu,

Dziękując za udział w poprzednim badaniu, pragnę zadać Wam kolejne pytanie. Jak powinien być wybierany Prezydent Republiki Bialeńskiej?

1/ Jak dotychczas, w klasycznych wyborach.

2/ Prezydent powinien być mianowany przez poprzednika.

3/ Prezydent powinien być powoływany przez kolegium poprzednich prezydentów, jak w Dreamlandzie król przez kolegium poprzednich królów.

4/ Najpierw należy zarządzić głosowanie nad kandydatem wskazanym przez poprzedniego prezydenta, a jeśli nie uzyska on większości głosów, należy przeprowadzić klasyczne wybory.

5/ Należy znieść urząd Prezydenta i przekazać całość władzy w ręce komitetów.

6/ Należy znieść urząd Prezydenta i wprowadzić monarchię.

7/ Mam jeszcze inny pomysł (napisz jaki w komentarzu).
Ta 3 jest o tyle śmieszna, że nie wiele różniłaby się zapewne od 1.

No bo ilu z nas nie było nigdy Prezydentem Bialenii? No ja nie byłem, Piechota Czerepach nie był, Error nie był...
Ja myślę, że trzeba wprowadzić monarchię a w roli pary królewskiej widziałbym Burbona-Conti i AIDS.

(26-11-2022 23:21)Joahim-von-R napisał(a): Ta 3 jest o tyle śmieszna, że nie wiele różniłaby się zapewne od 1.

No bo ilu z nas nie było nigdy Prezydentem Bialenii? No ja nie byłem, Piechota Czerepach nie był, Error nie był...

A poza tym kto by ich zbierał...
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(26-11-2022 23:21)Joahim-von-R napisał(a): Ta 3 jest o tyle śmieszna, że nie wiele różniłaby się zapewne od 1.

Medycejski nie był, Bajtuś nie był, Lisendorf nie był. Ale fakt, że konduktorowanie to dość popularny zawód w Bialenii. Tongue
(27-11-2022 07:54)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):

Medycejski nie był, Bajtuś nie był, Lisendorf nie był. Ale fakt, że konduktorowanie to dość popularny zawód w Bialenii. Tongue

I tak bym wybierał, jako jednoosobowa masoneria tego państwa.

Ja bym się nadawał na Prezydenta Bialenii, bym ulepszył rolnictwo.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

A usprawniłbyś komunikację miejską i dalekobieżną?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Tak, oczywiście.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

To dobrze, bo nasza komunikacja miejska jest bardzo bardzo słaba, bardzo zła...
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości