• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualna Lista państw uznawanych
Postanowiłem przygotować orientacyjną listę istniejących mirkonacji wraz z odnośnikami do miejsca, gdzie można wrzucać nasz spam:

Cesarstwo Niemieckie

Palatynat Leocji

Kotlina Edelweiss

Unia Nordacka

Cesarstwo Insulii

Wschód Orientyki

Królestwo Lumerii (ale za cholerę nie wiem, jak to obsłużyć)

Królestwo Hawilandu

Księstwo Sarmacji

Królestwo Fenocji

Związek Winkulijski

Rzeczpospolita Obojga Narodów

Królestwo Dreamlandu i Scholandii

Państwo Kościelne Rotria

Unia Niepodległych Państw

Związek Winkulijski

Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu

Królestwo Skarlandu

To by chyba było na tyle. Niedługo postaram się uaktualnić informacje w pierwszym poście (tzn zaktualizować linki i informacje nt. ambasad oraz traktatów), który będzie miał wymiar praktyczny. Jednocześnie ten wątek proponuję traktować do następujących czynności:

a. odnotowywanie zmian adresów forów i stron;
b. odnotowywanie upadków i przekształceń;
c. odnotowywanie zmian nazewnictwa.

Można też zaznaczać, gdzie wysłano już aktualny numer "To był tydzień".
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(28-11-2022 14:43)Ametyst Faradobus napisał(a): Królestwo Lumerii (ale za cholerę nie wiem, jak to obsłużyć)
Ja tam celowo konta nie zakładam, bo skoro chcieli być tacy sprytni i zmusić wszystkich chcących zajrzeć na forum do założenia konta, to ja przekornie akurat tam się nie rejestruję (a prawie w każdej innej mikronacji mam konto).

(28-11-2022 14:43)Ametyst Faradobus napisał(a): Można też zaznaczać, gdzie wysłano już aktualny numer "To był tydzień".
To już proponuję ustalać na priv albo zrobić stały podział. Nie możemy co tydzień zaspamować połowy forum organizacją spamowania.
(28-11-2022 14:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja tam celowo konta nie zakładam, bo skoro chcieli być tacy sprytni i zmusić wszystkich chcących zajrzeć na forum do założenia konta, to ja przekornie akurat tam się nie rejestruję (a prawie w każdej innej mikronacji mam konto).

To ja mam tylko nie wiem, jak się tam dodaje posta.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Prosiłbym jednak aby rozdzielić państwa z rubryki "Unia Nordacka", ze względu że na przykład Hawiland do takowej należy ale ma osobne forum i jest tu zapisany osobno, co może być paliwem dla przyszłych nieporozumień Wink
Ten post powyżej to jest taki roboczy i służyć będzie nam do technicznego ogarniania adresów. Kiedy poprawię oficjalną listę to będzie miała ona bardziej merytoryczny i elegancki charakter.
Ametyst Faradobus

Z chwilą unieważnienia ustawy o kryteriach uznawania wątek stracił walor oficjalności, więc za jakiś czas zostanie zarchiwizowany. Ja tymczasem popracuję nad roboczą bazą danych dla naszej służby zagranicznej.
Ametyst Faradobus

Swoją drogą mamy gdzieś obecnie ambasadorów?

Cóż, nominalnie nikt nie zdjął Ronona z funkcji. Wydaje mi się jednak, że ambasadorstwo to po prostu przeżytek. Co najwyżej jeśli byśmy mieli wśród obywateli kogoś, kto i tak regularnie bywa w danym państwie. Tak to niech odpowiedni urzędnicy obsługują po kilka ambasad.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości