• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
W ogóle może dla Twojej gazety zaprojektujemy jakiś nagłówek na stronę?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Bardzo proszę.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

To co ma się tam znaleźć? Spróbuję coś wykombinować.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Zielony napis Tygodnik Bialeński.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

W tym tygodniu coś wydajemy? Jeśli tak, to ja mogę jutro lub w niedzielę chwilę przysiąść i zebrać najważniejsze informacje z ostatnich dwóch tygodni.
Skoro się nam na niektórych forach zarzuca, że u nas wieczny flejm, to tym bardziej warto pokazywać, że zajmujemy się też innego typu działalnością (chociaż dobry flejm nie jest zły).
Racja, wybaczcie za brak aktywności w tym zakresie. Miałem tak koszmarny tydzień (niektórzy mogą potwierdzić, że miałem ku temu solidne powody), że kompletnie nie miałem głowy.

Dzisiaj wieczorem albo jutro powinienem coś skreślić z ostatnich dwóch tygodni. Jeśli mnie wyprzedzisz to śmiało, wrzucaj - ja ewentualnie uzupełnię.
Ametyst Faradobus

Coś ode mnie:

Informacje ogólne

Pewne kontrowersje wzbudziła działalność organizatorów Rajdu Leocji. Stało się to pretekstem dla ogólnonarodowej dyskusji nad jakością mikronacyjnego kontentu w kraju i poza jego granicami.

Prezydent Republiki

Prezydent Republiki mianował Karola Medycejskiego Ministrem Poczt i Telegrafów powierzając mu zarząd nad Związkiem Pocztowym Republiki Bialeńskiej. Staraniem nowego członka Gabinetu w tym miesiącu nastąpi kilka emisji nowych bialeńskich znaczków w ramach Światowego Związku Filatelistycznego.

Prezydent Republiki, Najwyższy Zwierzchnik Sił Zbrojnych przyjął dymisję marszałka Iwana Pietrowa z funkcji Dowódcy Sił Zbrojnych i tymczasowo przejął jego obowiązki.

17 grudnia na zaproszenie Konduktora do Bialenii przybędzie Książę Sarmacji Arkadiusz Maksymilian.

Zgromadzenie Narodowe

Z inicjatywy Prezydenta Republiki Zgromadzenie Narodowe uchyliło ustawę o kryteriach uznawania innych mikronacji. W praktyce Republika Bialeńska uznaje obecnie państwowość każdego spośród istniejących polskich państw wirutalnych.

Członkowie bialeńskiego parlamentu kontynuują dyskusję wokół projektu nowej Konstytucji. Obecnie dotyczy ona zapisów, które mają regulować działalność regionów.

Siły Zbrojne

Po przejęciu z rąk marszałka Iwana Pietrowa obowiązków Dowódcy Sił Zbrojnych Prezydent Faradobus mianował generała dywizji Andrzeja P. Ordyńskiego swoim zastępcą do spraw ogólnych, zaś marszałka Pietrowa powołał na dowódcę Wojsk Lądowych.

W Korpusie Kosmicznym rozpoczął służbę starszy kapral Zdenek Smetana.

Uniwersytet Bialeński

Z inicjatywy profesora Andrzeja P. Ordyńskiego Pracownia Faktów i Ciekawostek rozpoczęła serię spotkań dotyczących statystyk związanych z najnowszą historią Bialenii.
Ametyst Faradobus

Wrzuciłem na stronę:

https://gov.bialenia.org.pl/2022/12/12/t...-xii-2022/

Można rozsyłać
Ametyst Faradobus

Sorry, że nie pomogłem przy rozsyłaniu, ale wtedy akurat niezbyt miałem czas.

Moje propozycje:

Informacje ogólne

Zapraszamy wszystkich na Sylwester z Bialeńską Listą Przebojów, na którym wystąpią najwięksi idole Bialeńczyków od 2013 r., m.in. Bracia Pierdolec, Jan Paweł II i Oleg Gazmanow. W czasie balu odbędą się konkursy z nagrodami, m.in. dla najlepiej ubranego uczestnika zabawy i dla najlepszego tancerza. Nie może Was zabraknąć!

Ukazała się trzeci numer "Wieści Anomalnych", w którym poruszono temat podróży Proroka Isy do Bialenii, wampira-nietoperza, czakramu na Anatolii oraz zdrowotnych właściwości diety kamiskiej. Zapraszamy do lektury i komentowania.

Prezydent

17 grudnia do Wolnogradu przybył Książę Sarmacji Arkadiusz Maksymiian z żoną Fatimą Popow-Chojnacką. W czasie wizyty Jego Książęca Mość przeprowadził rozmowę z Prezydentem Republiki oraz wziął udział w Bankiecie okolicznościowym. Po oficjalnej części wizyty odbyło się I bialeńsko-sarmackie bunga bunga. Z okazji tak ważnego spotkania nawet Zielony Kościół ogłosił dyspensę na spożycie alkoholu.

W dniach 19-21 grudnia Prezydent prof. Ametyst Faradobus przebywał z wizytą prywatną w Austro-Węgrzech. W tym czasie obowiązki głowy państwa pełnił Andrzej P. Ordyński.

Zgromadzenie Narodowe

Wciąż trwa debata nt. nowej Konstytucji. Jeszcze nie jest za późno na wypowiedzenie się w temacie przyszłości Republiki!

Uniwersytet Bialeński

Andrzej Płatonowicz przedstawił audytorium Uniwersytetu Bialeńskiego wykład "Twórczość ku przyszłości czy ku śmietnisku?" na temat trwałości naszej wirtualnej działalności oraz przyczyn szybkiego zapominania ważnych postaci Pollinu.

Prof. Ordyński wygłosił również wykład "Ciemne strony refleksji" w której stara się on odpowiedzieć na pytanie o wartość refleksji teoretycznej nad mikroświatem oraz odnosi się do kwestii zagrożeń wynikających z nadmiernej refleksji.

Świecki Kościół Wandejski

Towarzyszka Alija zawdżat Akrypa poinformowała Bialeńczyków o powołaniu Archiwandezji Karnowic, obejmującej ziemie bialeńskie.
Dobra, to po prostu dzisiaj wrzucę jak mi się wyczerpie wena na pisanie w realu. Dzięki serdeczne.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości